Založ si blog

Richard Sulík je úplne ale úplne mimo a ja si stojím za tým, že Matovič má v tejto veci pravdu

Richard Sulík zverejnil na svojom Facebooku status, ktorý podľa môjho názoru absolútne dokazuje jeho nekompetentnosť zastávať akýkoľvek vládny post.

Richard Sulík zverejnil toto, citujem:

Z BOJA PROTI KORONE SME SPRAVILI FETIŠ

Kvôli 800 mŕtvym na chrípku ročne si ekonomiku nelikvidujeme. Kvôli 500 nakazeným na koronu áno. Po celom Slovensku sa tvoria kilometrové zápchy na inak poloprázdnych diaľniciach. Zavreli sme desaťtisíce malých obchodov a vláda nie je v stave im ani len prispieť na nájomné.

Bohužiaľ, hodiny argumentovania na vláde a koaličnej rade nepomohli. Toto je šialené a musí to skončiť. Premiérovi sa žiaľ neviem dovolať.

Ospravedlňujem sa občanom, ktorí na ceste do roboty (čo sme ani len nezakazali), stoja hodiny v zápche.

 

Rada by som Richardovi Sulíkovi odporučila, že predtým, ako v budúcnosti bude takto verejne demonštrovať svoju absenciu vedomostí z oblasti biológie, že by sa mal v budúcnosti na túto tému najskôr poradiť s odborníkmi. Koniec koncov, nie každý musí všetko vedieť. Ale keď som nie v niečom expert, tak sa poradím, a hlavne, keď som podpredsedom vlády Slovenskej republiky. Považujem za extrémne nebezpečné, keď sa amatér začne hrať na experta v každej oblasti len preto, lebo som podpredseda vlády. Richard Sulík by sa namiesto hádok, ktoré vyvoláva, mal po prvé dovzdelať a predtým, ako sa dovzdelá by mal akceptovať názory expertov v danej oblasti. V slovenských podmienkach sú tými expertami napríklad Dr. Mikas, Dr. Kalavská ale sú aj mnohí iní. O niektorých na Slovensku aj viem, ale nebudem ich tu menovať. Niektorí iní v zahraničí dokonca dávajú Youtube prezentácie zadarmo. Viď napr. Dr. John Campbell, ale aj ďaľší.

***

Opakujem to po ďalší krát. Na chrípku existuje očkovanie. A proti ‚bežnej‘ chrípke možno existuje aj nejaká kolektívna imunita. Myslím si to preto, lebo vírus chrípky je tu už dlhšiu dobu. Inak, len by som rada podotkla, že nachladnutie a chrípka je nie to isté.

Na rozdiel od vírusu COVID-19, proti ktorému nemáme ani kolektívnu imunitu, ani očkovanie, a ani lieky. Fakt, že nemáme kolektívnu imunitu môže mať za následok kolaps zdravotného systému, ak veľa ľudí ochorie odrazu.

Lebo pokiaľ Sulík tvrdí, že tieto opatrenia proti COVID-19 na Slovensku sú zbytočné, tak by som mu odporúčala ísť sa pozrieť na oddelenia do nemocníc, napr. v Taliansku, či v Španielsku, neviem, ako je to teraz napr. v New Yorku, kde si zdravotnícky personál musí vyberať koho dá na pľúcnu ventiláciu a koho pošlú domov zomrieť. Nech si Sulík uvedomí, že na podporu pacienta na pľúcnej ventilácii treba špeciálne vyškolený personál a ani tých nie je nekonečný počet. Na sociálnych sieťach zo serióznych zdrojov sa ozvali ľudia zo Španielska, vraj tam zomrelo toľko ľudí odrazu, že mŕtvoly skladovali na nejakom štadióne, lebo ich vraj nestihli pochovávať. Že ľudia tam zomierajú sami, bez blízkej rodiny. Podobné správy boli z Talianska, tam vraj armáda zbierala mŕtvych a vraj v jednom malom meste oznámenia o tých, ktorí zomreli zabrali namiesto dvoch strán dvadsať strán v lokálnych novinách. Podobný scenár sa opakuje teraz v New York-u, kde zomreli na tento vírus tisícky ľudí. A nie, nezomreli len starí ľudia. Napríklad tu v Ontáriu Kanada zomreli na COVID-19 48 ročný zdravý človek a 52 ročný zdravý človek a zomreli aj ďaľší aj mladí ľudia, nie ‚iba‘ starí ľudia s komoborditami.

Tiež by som rada Sulíkovi prezradila, že fakt, že COVID-19 je vírus, že to neznamená, že to je nová, ďaľšia chrípka. Aj iné choroby sú spôsobené vírusmi. Kiahne, rubeola, herpes, Ebola, besnota, a mnohé ďaľšie. A áno, aj chrípka. Dokonca aj bežné nachladenie je spôsobené vírusom.

***

Od podpredsedu vlády očakávam, že sa v odbore, v ktorom nie je expert, poradí s expertami.

Proti COVID-19 zatiaľ nemáme očkovanie na rozdiel od chrípky či iným vírusovým ochoreniam. Neexistuje liečba. Že na Slovensku sú zatiaľ nie veľké počty nakazených, či úmrtí na COVID-19 je len dôsledkom toho, že ako expremiér Pellegrini, tak terajší premier Matovič prijali správne opatrenia proti šíreniu COVID-19 na Slovensku. Ekonomické dopady sa budú dať vyriešiť dodatočne, ale stratené životy a zdravie už nikto nikdy nevráti.

Nepoznám presnú situáciu na Slovensku, ale v iných častiach sveta, napríklad tu v Kanade politici hovoria, že keď by poľavili v opatreniach proti COVID-19, že by to malo za dôsledok podstatne viacej úmrtí. Ak by sa upustilo od opatrení proti šíreniu vírusu COVID-19, tak by bolo podstatne viacej mŕtvych, aj viacej ako na chrípku, proti ktorej existuje možnosť sa dať zaočkovať. Proti vírusom nezaberajú antibiotiká, pokiaľ viem, proti vírusom je najúčinnejšia prevencia očkovanie. Pretože imunitu proti vírusu možno získať jeho prekonaním, alebo očkovaním. Ale na COVID-19 zatiaľ očkovanie neexistuje. (Pričom proti niektorým vírusom sa získa doživotná imunita, proti iným je to imunita na limitovaný čas, ale až do takýchto a podobných detailov nechcem v takomto blogu zachádzať.)

***

V tejto súvislosti, čo sa týka ekonomických dopadov by som sa ja napríklad rada opýtala, že koho volila Slovenská republika na posledných voľbách za generálneho riaditeľa Svetovej zdravotníckej organizácie. A mala by som aj ďaľšie otázky na túto tému, ale tie sú mimo témy tohoto blogu. Pretože všetko naznačuje tomu, že WHO vedela o tomto víruse zavčasu ale neprijala opatrenia včas aby zabránila pandémii, čo malo byť ich povinnosťou. Ale evidentne je jednoduchšie útočiť na svojho premiéra na Facebooku ako sa pýtať ťažké otázky na medzinárodných inštitúciách, do ktorých prispieva, a nie malou sumou aj Slovenská republika.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.