Založ si blog

Čo by ma zaujímalo ohľadne zadržania Trnku a čo som sa nedočítala

Čo sa týka Dobroslava Trnku, dobre, spreneveril sa zrejme spravodlivosti keď nekonal v kauze Gorila. Či existuje pre neho nejaké ospravedlnenie, to neviem posúdiť a o to mi v tomto momente nejde.

Takmer na všetkých videách, ktoré zachytávali Dobroslava Trnku vidno jeho psíka Lea. Veľmi pekný psík.

Čo som sa nedočítala v žiadnom článku o zadržaní Trnku je, čo sa stalo s týmto psíkom Leo? Nech už Trnka urobil čokoľvek, jeho psík Leo za nič nemôže. Keď Trnku odviedli, musel to byť pre toho psíka veľký šok.

Nie všetcia ľudia sú posadnutí zlom a nenávisťou. Dúfam, že takých ľudí je veľa. A dúfam, že reportáže o zatknutí Trnku píšu novinári aj pre týchto ľudí, a nielen pre tých, ktorí potrebujú nenávidieť.

Čo sa teda stalo so psíkom Leo?

Zostal vymknutý na dvore sám? Aký je postup zatýkania osoby, ktorá žije sama iba so psíkom, či iným domácim zvieratkom, ktoré je odkázané na osobu, ktorú zatýkajú? Ako je v rámci zatýkania tejto osoby postarané o takéto zvieratko?

Naozaj by ma to zaujímalo a myslím si, že toto je informácia, ktorú by si mal mať človek možnosť prečítať v médiách. A toto je jedna z informácií, ktorú som sa v médiách nedočítala.

 

Aktualizované (16-JAN-2020 20:18 MeinGeist): Podľa mne dostupných informácií Trnka žije v tom dome sám, len so psom Leom. Ak je to inak, tak sa ospravedlňujem. Keby si zákonodarcovia robili svoju robotu ako by mali, tak by pri takomto zatýkaní ako v prípade Trnku mali mať povinnosť sa postarať o zvieratko, ktoré je na toho, koho zatýkajú, odkázané. Ale bolo by vhodné, aby keď píšu o tejto udalosti, o tom, čo je so psíkom, či je v poriadku, či je o neho riadne postarané, či ten psík netrpí, tiež informovali.

“The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated.”
Mahatma Gandhi

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

vojna na Ukrajine

Prispelo už 65-tisíc darcov. Zo zbierky suplujúcej štát sa nakúpi žiadaná delostrelecká munícia

08.05.2024 15:57

Za 22 dní sa iniciatíve Mier Ukrajine podarilo vyzbierať celkovo 4 165 309 eur.

vojna na Ukrajine, Volodymyr Zelenskyj

Ukrajina do vojny posiela väzňov. Po vzore Ruska však nejde

08.05.2024 15:14

Norma by mala pomôcť doplniť ukrajinské jednotky a striedať vojakov vyčerpaných po dvoch rokoch bojov.

Kybernetické útoky - autá

Bombové hrozby na školách boli pravdepodobne kybernetickým útokom, uviedla polícia

08.05.2024 15:03, aktualizované: 15:20

Po páchateľovi polícia pátra.

Belarus Election

Lukašenko ulovil poľského sudcu. Platil ho ako špióna? Vo Varšave sú v šoku, hovoria o darebákovi a zradcovi

08.05.2024 15:00

Sudca z Varšavy, ktorý utiekol do Minsku, už slúži propagande Lukašenkovho režimu. Zdúchol napriek tomu, že ho sledovala poľská kontrarozviedka?