Založ si blog

Eliminovanie Soleimániho nebola ani vražda ani atentát

Tak poďme pekne po poriadku, ako sa to celé stalo:

  1. 27. decembra 2019 bol 33 ročný naturalizovaný Američan narodený v Iraku, ženatý, otec dvoch malých detí vo veku 2 a 8 rokov, linguista, ktorý bol zamestnaný ako kontraktor, zabitý v raketovom útoku na americkú vojenskú základňu v Iraku. Tento raketový útok bol podporovaný Iránskou domobranou.
  2. V tomto útoku bolo zranených niekoľko vojakov. Preto Donald Trump promptne nariadil raketový útok proti Irackej domobrane. (Zdroj: https://www.washingtonpost.com/investigations/contractor-whose-death-trump-cites-was-a-naturalized-us-citizen-born-in-iraq/2020/01/07/afa7e774-31ac-11ea-91fd-82d4e04a3fac_story.html)
  3. Iracká domobrana a pro-Iránsky protestujúci zaútočili dňa 31. 12. 2019 na Americkú ambasádu v Baghdade. Kto si chce pozrieť, ako “nevinne” tento útok na Americkú ambasádu v Baghdade vyzeral, tu sú zábery. Nejednalo sa o žiaden zanedbateľný útok na Americkú ambasádu. Zábery z tohoto útoku vyzerajú naozaj strašne. V tejto súvislosti by som rada pripomenula 2012 Benghazi útok, niektorí si možno naň ešte zo správ pamätajú.
  4. Na tento útok odpovedal 31. decembra 2019 o 4:19 PM Donald Trump na Twitteri týmito slovami, citujem:

    ….Iran will be held fully responsible for lives lost, or damage incurred, at any of our facilities. They will pay a very BIG PRICE! This is not a Warning, it is a Threat. Happy New Year!

    (Preklad: Irán bude zobraný na zodpovednosť za stratené životy alebo za vzniknutú škodu na našich zariadeniach. Zaplatia VEĽMI VEĽKÚ CENU. Toto je nie Varovanie, toto je Vyhrážka. Šťastný nový rok (prajem)!)
    Len dodnes mal tento tweet 34,9 tisíc tzv. re-tweets.

***

Dňa 3. januára 2020 okolo 1:00 popoludní lokálneho času bol Qasem Suleimani eliminovaný riadenými strelami vystrelenými americkým dronom.

***

Podľa informácií, ktorú podala Morgan Ortagus, hovorkyňa Ministerstva zahraničných vecí USA, poprela, že Qasem Soleimani bol zavražedený, resp. nesúhlasila, že na neho bol spáchaný atentát, pretože Qasem Suleimani bol na zozname  teroristov designovaných Bezpečnostnou radou OSN. Z jej citátu, citujem: (viď od asi 15:00 minúty)

It was not an assassination. We killed the terrorist. Qasem Soleijmáni is designated as a terrorist by the United Nations Security Council, look it up!
(Preklad: To nebol atentát. Zabili sme teroristu. Qasem Solejmáni bol terorista designovaný na zozname teroristov Bezpečnostnou radou Spojených národov.)

 

Taktiež Donald Trump vo svojom vyhlásení dňa 8. Januára 2020 použil termín terorista a nie generál, keď hovoril o Qasem Solejmánim. Určite vedel prečo ho tituloval teroristom a nie generálom na rozdiel od slovenských politikov.

Podľa rôznych vyhlásení z Bieleho domu sa svet stal po eliminovaní Qasema Soleimáního omnoho bezpečnejším miestom na život.

Qasem Solejmáni bol eliminovaný rovnako ako bol eliminovaný Bin Laden, Al Baghdadi a ďaľší teroristi, ktorí ohrozovali medzinárodný mier.

***

Dúfam, že sa na Slovensku nenájde ani jeden politik, ktorý by odsudzoval eliminovanie teroristu zo zoznamu teroristov designovaných Bezpečnostnou radou OSN.

 

+++++++++

Aktualizované (9. január 2020 15:24): “Fanúšikom” v diskusii:

Rozmýšľala som, že napíšem ďaľší blog o tom, s ukážkou z histórie, ako sa jedná s takými zločincami ako bol terorista Suleijmání. Ale potom som si povedala, stačí aktualizácia.

Viď túto scénku z filmu “We were only following orders – Nuremberg Trials (1945 – 1946)”

Soleijmání nebol žiaden generál. Bol to zločinec.

A ja sa hanbím za každého z vás, ktorí tu nariekate nad eliminovaním zločinca ako bol Solejmání, ale keď Iránsky režim povraždil tisíce nevinných žien len preto, lebo boli ženy, tak vám je to úplne jedno. Dokonca tu niekto v jednej z diskusií toto obhajoval.

A že vraj Solejmání bol akýsi vodca? Nuž aj Hitler bol. Aj Goering bol. Vodcovia rovnakého razenia ako bol Solejmáni.

“Fanúšikom” v diskusii želám do nového roku aby ste sa naučili kriticky myslieť a prestať zverejňovať svoju vlastnú hlúposť a nenávisť do celého sveta.

 

Aktualizované (pre Softy v diskusii): Terorista Solejmání bol lepšie vyzbrojený a modernejšími zbraňami ako oficiálna Iránska armáda. A nepleť si to, terorista Solejmání nebol členom a už vôbec nie generálom Iránskej armády. Bol to veľmi nebezpečný terorista, nebezpečnejší ako Bin Ladin či Al Baghdadi. Teroristické útoky neorganizoval kameňmi ale modernými zbraňami. Over si fakty a nepočúvaj, resp. nedaj sa ohlupovať somarinami aké sú napríklad na Infovojne.

 

Aktualizované (len pre Softy na jeho otázku v diskusii 9. január 2020 o 23:18.) OK, k tomu zvyšku, čo si sa pýtal, takých amorálnych hlupákov ako ten tzv. ‘profesor’, ako si mi nechal v odkaze, nemám v úmysle počúvať. Je to pod moju ľudskú dôstojnosť a také odkazy na takých hlupákov považujem za istú formu harassment-u.

Od inteligentných a morálnych ľudí ja očakávam, že budú protestovať proti mučeniu nevinných ľudí a menovite žien, napríklad v Iráne, a že nebudú bedákať nad masovým vrahom a teroristom ako bol Solejmání, ktorého nebolo možné postaviť pred súd ako kedysi napríklad nacistických zločincov v Norimberku. Inteligentný ani morálny človek nebude titulovať teroristu titulom ‘generál’. Trvám na tom, že Trump konal správne a kým mohol dať rozkaz na elimináciu Solejmániho, tak musel konzultovať svoje rozhodnutie s množstvom ľudí, ktorí mali informácie k akým sa my v diskusii pod blogom nedostaneme a tak to má byť, niektoré informácie musia zostať tajnými. Viď napr. aj túto debatu Pompeo s novinármi: https://www.youtube.com/watch?v=bRQdsrHzc4g odporúčam si vypočuť to hlavne od 9:20.
(V tejto súvislosti by som sa ja skôr zamýšľala, že ako je možné, že takmer všetky slovenské médiá vrátane expremiéra Slovenskej republiky papagájovali Iránsku propagandu, napr. aj že Solejmání bol na diplomatickej misii v Iraku a pod.? Lebo toto ja vidím ako veľmi veľký a vážny problém, keď expremiér SR sa dobre, že nerozplače v tlačovej besede nad tým, je nejaký Zarif nedostal víza do USA na rokovanie BR OSN.)

A keď sa ma chceš niečo opýtať, možeš kliknúť na odkaz blogerovi, keď budem mať čas a náladu, možno odpoviem, lebo takýto odkaz len veľmi nerada nechávam v mojom blogu.

 

Aktualizované (len pre Softy na jeho otázku v diskusii 10. január 2020 o 21.42.) Sorry, pomýlila so sa. Ten BBC dokument som už možno dávnejšie aj videla.Ten si kľudne pozriem ešte raz ale dnes som na to naozaj nemala čas. Ale toho tzv. ‘profesora’, čo mi tu dávali odkaz naň v diskusii, toho určite nie. Vtedy ale keď sa to stalo v Iraku, v Lýbii, v Bengházi atď. nebol Trump prezident. Čo sa týka inak aj Kaddáfiho aj Husseijna, to bola iná situácia a iný prezident(i) a tie invázie ani do Iraku a ani do Lýbie som neschvaľovala. Ale toto so Soleimánom je úplne iná situácia a ja plne súhlasím s Trumpom, ale nie s Pelosi (ohľadne toho, čo napr. aj dnes vyrobila).

Keďže si ďaľšiu SIM kartu určite nemienim kupovať a už vôbec nie používať, jednoduchšie je ma kontaktovať cez odkaz blogerovi. (Alebo rovno na zora.macko@gmail.com.)

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.