Založ si blog

Egoizmus názorne

Takto vyzerajú vodovodné rúry, ktoré na našej ulici práve v týchto dňoch (tu v Toronte) menia.

Počas tejto doby nám takto vylepšili prívod vody do domácností aj vjazd na naše príjazdové cesty do garáží.

Vodu teraz dostávame cez takéto modré rúrky, ktoré máme špeciálne pripojené k domu tam, kde inak máme prípojku na hadice na polievanie. A skúste potom dostať studenú vodu, keď je vonku vyše 30.

A takto nejako vyzerá pomocná konštrukcia, keď vymieňajú 160 rokov staré vodovodné rúry za nové.

 

Pohľad z výšky: Takto to afektuje majiteľov priľahlých domov. Z garáží ani z príjazdovej cesty do a z garáže sa nedá ani vyjsť a ani vojsť.  Celé priečelie domu je neprístupné a susedia na opačnej strane ulice musia chodiť domov cez priľahlé pozemky. Ale ľudia toto chápu, navzájom si pomáhajú (napr. sused od naproti teraz parkuje na našej príjazdovej ceste do garáže a podobne), vlastne čo iné nám všetkým ostáva? Vodovodné rúry vraj treba raz a 160 rokov vymeniť, to je pravda.

Takto je označená cesta – vjazd povolený len lokálnej doprave, inak povedané, len tým, čo tam bývajú alebo tým, ktorí niečo dodávajú – tovar, služby, smetiari, sanitky, hasiči, poštári, prípadne ošetrovateľky, lekári, a pod. – bývajúcim na danej ulici.

 

Za takýchto okolností je samozrejme zjazdná len polovica vozovky a aj to nie na celej ulici ale len na tej časti, kde sa práve počas pracovnej doby nepracuje. Mimo pracovných hodín je ulica prejazdná v jednom pruhu pre lokálnu dopravu.

***

No a včera večer som nechcela veriť vlastným očiam.

Oproti sebe som videla stáť dve autá, z ktorých ani jedno nechcelo vycúvať a pustiť to druhé prejsť. Aspoň tak som to chápala. Scénku som si všimla asi o desiatej večer, keď som vynášala smetné nádoby tak, aby ich mohli ráno smetiari vyprázdniť. Chvíľu som situáciu monitorovala, a všimla som si, že auto, ktoré šoféroval muž, časom ustúpilo a vycúvalo. Lenže to druhé auto, ktoré riadila žena tam zostalo stáť tak, že úplne blokovalo všetku dopravu. No, predstavte si, že by bolo treba hasičov alebo sanitku. Keďže aspoň tu v Toronte oživovacie prístroje majú hasiči, tak chodia k prípadom, kde je predpoklad, že bude treba tie prístroje použiť. (Takto prišli aj keď som kedysi volala záchranku k svokre, dobehli do 4 minút aj záchranka, aj hasiči. Ak by mali do niektorého z domov prísť hasiči a sanitka, prípadne aj policajti, tak by sa to za takýchto okolností, keď táto ženská takto úplne blokovala premávku, to by sa nedalo zvládnuť a niekoho život by mohol byť v ohrození.) Všimla som si tiež, že na tomto aute, ktoré blokovalo celú všetku premávku boli zapnuté blikačky.

Bolo už naozaj neskoro a ľahla som si spať. Na moje prekvapenie, keď som sa ráno vykukla von, tak tam to auto, ktoré blokovalo všetku premávku ešte stále bolo.


Keďže teraz komplikovalo cestu aj nám, vyšla som von. Od tých v oranžových vestách, čo vymieňajú tie vodovodné rúry som sa dozvedela, že vraj baterka. Že vraj prišla pešo z inej ulice, skrútila kľúčom a odišla.Takže tá ženská, napadlo ma, aj som to asi povedala nahlas, naozaj mala niečo s hlavou. Najskôr tam neskoro večer nejaký čas povreskovala a potom nechala blinkery zapnuté celú noc. A nakoniec toto.

Podľa všetkého na tejto ulici nebýva. Ja som si totiž včera večer myslela, že určite býva v jednom z afektovaných domov a  bola frustrovaná z toho, že jej zablokovali vchod do domu. Ale nie. Teda, nerešpektovala ani značku, že cesta je uzavretá a že môžu po nej prechádzať iba lokálne vozidlá.

Inak, evidentne, ukazujú sa výsledky systému školstva, kde sa fyzika nepovažuje za taký predmet, ktorý by malo absolvovať každé jedno dieťa. Keď rôzne moderné kreatívne liberálne predmety majú prednosť pred fyzikou a matematikou toto je potom následok a výsledok. Generácia, ktorá nechápe, že keď nechá celú noc zapnuté 4 blinkery, že to vycucia baterku na aute. A že to auto bez baterky jednoducho nepôjde. Následok takejto výchovy je existencia niektorých ľudí tak arogantných a egoistických, že sa ani na sekundu nezamyslia, že ich auto odstavené tak, ako ho táto ženská odstavila, blokuje prácu, či absolútne nutnú premávku. A následok je aj existencia ľudí, ktori nielenže nechápu, že keď nechám zapnuté svetlá (otvorené dvere, zapnuté blinkery), že to vycucia baterku, ale aj tak neschopných, že – ja neviem, že asi nevedia (?), že v takomto prípade možno možno štartovacím káblom pripojeným k druhému autu alebo k špeciálnej baterke auto znovu naštartovať? A že by jej s týmto viacej susedov (vrátane nás) či tých v oranžových vestách, čo vymieňajú tie vodovodné rúry rado pomohlo, stačilo by o toto len požiadať?

Musím povedať, že tí zamestnanci v tých oranžových vestách sú veľmi ochotní a keď človek potrebuje vyjsť z domu, tak mu uvoľnia cestu, aj keď kvôli tomu musia na chvíľu odstaviť prácu, posunúť bager alebo nákladiak a tak.

Čo sa týka tej ženskej, ktorá to auto odstavila v jedinom jazdnom pruhu pred naším domom,  tá teraz už bezohľadne blokovala prácu na výmene vodovodných rúr, a táto práca sa musí stihnúť v lete dokončiť. Blokovala nám aj výjazd z našej príjazdovej cesty. A blokovala aj smetiarov aby mohli odviezť smeti. Bolo treba privolať policajta, odťahovacie auto …

Ja sa len zamýšľam, že čo sa to deje s niektorými ľuďmi, že sú jednak takíto hlúpi a jednak takí nekonečne ale nekonečne egoistickí?

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.