Založ si blog

Metodický pokyn podpresedu vlády a ministra hospodárstva Pavla Ruska

Vtedajší minister hospodárstva  a podpredseda vlády Slovenskej republiky Pavol Rusko, ktorý je dnes trestne stíhaný a obžalovaný okrem iného aj za pokus o vraždu a falšovanie zmeniek, svojho času, za svojho ministrovania, vlastným podpisom zmenil metodiku uspokojenia reštitučných nárokov podľa §2 ods. 3. zákona č. 87/1991 Zb., tak, že J&T ASSET MANAGEMENT správcovská spoločnosť a.s. vymenil akcie RIF za podielové listy, (nemôžem si odpustiť poznámku, že ak by takto spravoval majetok hociktorý správca v ktoromkoľvek skutočnom  právnom štáte, tak by skončil za mrežami, pretože spravovanie majetku sa nerovná jeho krádeži), pričom zhodnotenie RIF si ponechal správca a oprávnenej osobe vyplatil len nominálnu cenu (rozumej ohlodanú kosť), aj to len zlomok z nominálnej a veľmi premasírovanej ceny. Dividendy nikdy neboli vyplatené.
(P.S. prípad “reštitúcie” mojej svokry je podstatne rozsiahlejší a tento tu preberať nebudem; nie je to účelom tohoto blogu. Bolo tam zo strany Slovenskej republiky spáchaných podstatne viacej podvodov.)

 

Aj v tomto konkrétnom prípade, kde Pavol Rusko zmenil “metodiku” (rozumej, ďaľší honosný synonym pre slovo krádež) uspokojovania reštitučných nárokov,  je tu evidentná korupcia a konflikt záujmov. Opäť tu neexistujú žiadne záruky proti svojvôli a zneužívaniu právomocí orgánmi verejnej moci.  Okrem toho, tento zločin nikdy nezaujímal ani políciu Slovenskej republiky a ani  prokuratúru Slovenskej republiky. Vždy boli iba výhovorky.  Mimochodom, na súdoch v Slovenskej republike sa zdá, že sa tiež náprava akosi dosiahnuť nedá.

 

Aj tento  svojvoľný akt, opísaný tu vyššie, bývalého podpredsedu vlády Slovenskej republiky,  evokuje, že Slovenská republika je nie a nikdy nebol právny štát.

 

V iných správach som sa dnes dozvedela, že tento istý Pavol Rusko na súde dnes vraj povedal:  “Teraz sa budeme pýtať tridsiatich svedkov a všetci povedia že áno, v účtovníctve to nebolo, ale neboli tam ani iné veci a to neznamená, že neexistujú,” argumentuje Rusko na súde a hovorí, že v účtovníctve nebola ani exekúcia, predaj podielov či dlhy. (https://glob.zoznam.sk/online-kocner-vraj-ch…)   Podľa bývalého podpredsedu vlády Slovenskej republiky Pavla Ruska vraj nemá zmysel čítať audity, správy a uzávierky, pretože zmenky v účtovníctve neboli. Nedal ich tam. “Považoval som to za zbytočné,” hovorí (Pavol Rusko).

 

A ja sa pýtam, že aká kvalifikácia je potrebná na post podpredsedu vlády a ministra hospodárstva v Slovenskej republike?

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.