Založ si blog

Môj názor je, že dokumenty o ľudských právach si vyžadujú aktualizáciu.

Podľa ľudsko právnych dokumentov máme dnes určité ľudské práva.

 

Ale jedno z tých najzákladnejších ľudských práv v týchto dokumentoch chýba a tým je “Právo na život v mieri”.

 

Presnejšie, dalo by sa povedať, že opak je dnes kodifikovaný a to ten, že služba vojenského charakteru sa nepovažuje za nútenú alebo povinnú prácu.

 

Každá vojna je zlá. Povinnosťou politikov a diplomatov musí byť nájsť pre každý problém mierové riešenie. Ak nedokážu diplomati a politici nájsť mierové riešenie, znamená to nič menej ako to, že vo svojej práci zlyhali a treba ich nahradiť inými diplomatmi a politikmi, takými, ktorí tieto veci dokážu vyriešiť mierovo.

 

Právo na život v mieri je základným ľudským právom.  (Anglicky “The Right to Life in Peace” alebo „Peace is a Human Right“)

 

Píše sa rok 2022. Bolo by na čase diplomatom, politikom a legislatívcom vysvetliť, aké sú ich povinnosti. Medzi ich pracovné povinnosti ani práva nepatrí obťažovať ľudí vojnovými ani konfliktami ani zbrojením.

 

Ja si myslím, že dosť bolo zla a že prišiel čas, keď treba toto “Právo na život v mieri” kodifikovať aj v ľudsko právnych dokumentoch.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.