Založ si blog

Zuzana Čaputová sa opäť správa neprofesionálne, mimochodom, ako vždy

Právomoci prezidenta Slovenskej republiky sú uvedené v článku 102 Ústavy Slovenskej republiky. Áno, prezident síce aj

g) vymenúva a odvoláva predsedu a ostatných členov vlády Slovenskej republiky, poveruje ich riadením ministerstiev a prijíma ich demisiu; predsedu a ostatných členov vlády odvoláva v prípadoch uvedených v čl. 115 a 116,

V článku 115 Ústavy Slovenskej republiky je taxatívne uvedené,

“Národná rada Slovenskej republiky vysloví vláde nedôveru, alebo ak zamietne jej návrh na vyslovenie dôvery, prezident Slovenskej republiky vládu odvolá.

V článku 116 Ústavy Slovenskej republiky je taxatívne uvedené,

(1) Člen vlády je za výkon svojej funkcie zodpovedný Národnej rade Slovenskej republiky.

Prezidentka nie je nadriadená žiadnemu členovi vlády. Prezidentka si za žiadnych okolností nemôže dovoliť vyzývať predsedu vlády Slovenskej republiky aby podal demisiu. Takéto správanie sa prezidentky je ignorovaním vôle ľudu ako aj Ústavy Slovenskej republiky.

Zuzana Čaputová sa opäť správa amorálne a zasa vytrčila Ústave Slovenskej republiky dlhý nos. Opäť sa predviedla tým, že nemá šajny o tom, čo je napísané z Ústave Slovenskej republiky.  Alebo druhá možnosť je tá, že ju vôbec nezaujíma, čo je v Ústave Slovenskej republiky napísané.

Zuzana Čaputová sa zapíše do dejín Slovenskej republiky ako prezidentka, ktorá spôsobila ústavnú krízu a navyše ju spôsobila v čase celosvetovej pandémie.

 

Aktualizované pre pia-anima dnes 18:18:

A ty si prečo myslíš, že ja mám nejakú povinnosť reagovať na tvoje delúzie o tom, čo si popísal(a) v diskusii? Zabezpečenie riadneho chodu ústavných orgánov neznamená to, čo si ty popísal(a) v diskusii pod týmto blogom. V tomto prípade moje mlčanie znamená len toľko, že nemám chuť reagovať na tvoje somariny, čo si popísal(a) do diskusie.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Filip Kuffa

Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka s Kuffom nad národným parkom

16.04.2024 14:57

Kuffa mal helikoptérou letieť bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa mali ohroziť napríklad hniezdiace vzácne vtáky.