Založ si blog

Aká je pravdepodobnosť, že 150 ľudí v parlamente úspešnejšie vyoperuje rakovinový nádor ako 15-20-35 ľudí, ktorí majú atestáciu z daného vedného odboru?

Štefan Kuffa sa dal počuť v pléne NR SR, citujem:

My tuná povyšujeme, prepáčte, že to tak poviem, nejakých úradníkov, mám na mysli teraz úrad verejného zdravotníctva, ktorý čo budú? Nad vládou? Nad parlamentom? Ak by ste predložili, pán minister, návrh zákona taký, že táto snemovňa, parlament bude rozhodovať v týchto závažných krízových situáciách, tak by som to bral, lebo 150 ľudí je oveľa menšia pravdepodobnosť, že sa pomýli, jak možno nejakých pätnásť alebo dvadsať alebo tridsať päť ľudí, ktorí o týchto veciach rozhodujú.

Viď aj tento článok.

Ako aby som to demonštrovala, že kto má byť ten “nejaký úradník”. Hlavný hygienik Slovenskej republiky má tri vysokoškolské tituly pred menom a dva za menom. Z tých pred menom, jeden je MUDr., zo špecializácie ‚všeobecné lekárstvo‘, druhý titul je RNDr. z biológie, zo špecializácie ‚virológia‘, a tretí titul PhDr. má Ján Mikas, hlavný hygienik Slovenskej republiky, z ‚verejného zdravotníctva‘. Ale podľa poslanca NR SR Štefana Kuffu sa jedná len o “nejakého úradníka”.  Z tých titulov za jeho menom jeden je PhD a druhý MPH . Plus, samozrejme má aj roky praxe v odboroch, ktoré vyštudoval. Teda ten “nejaký úradník”, aby som citovala jeho ctenú svätosť pána poslanca NR SR Štefana Kuffu, je mimochodom absolventom medicíny a absolventom Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského. Snáď nemusím zdôrazňovať, že absolvovať každú jednu z týchto fakúlt Univerzity Komenského nezvládne každý.

Aj ostatní zamestnanci Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky sú vysokokvalifikovaní ľudia.

Ja by som povedala, že keď takýto poslanec ako Štefan Kuffa má priestor v NR SR, tak sa jedná o porušenie ľudských práv nás všetkých, konkrétne keď takýto ignorant, ktorý nazýva vzdelaných ľudí prívlastkami “nejaký úradník”, má právo hlasovať o prijímaných zákonoch a nariadeniach.

Na rozhodovanie o protipandemických opatreniach treba mať kvalifikáciu a treba tejto problematike rozumieť z odborného hľadiska. To by mal chápať každý jeden poslanec NR SR. Pokiaľ si ktorýkoľvek poslanec NR SR namýšľa, že poslanecká stolička mu nahrádza kvalifikáciu a vzdelanie, tak by mal alebo odstúpiť sám alebo by mal byť zo zákona pozbavený mandátu.

Lebo pokiaľ niekto nechápe, o čo tu v takejto situácii, v súvislosti s COVID-19 ide, tak nemá na tej stoličke v parlamente naozaj čo robiť. Jednoducho tam nepatrí.

Pochybujem, že by sa niekto nechal operovať niekým zo zákonodarného zboru. Detto by si snáď nikto nedával predpisovať lieky poslancovi NRSR, ale špecialistovi lekárovi. Nedali by sme riadiť jadrovú elektráreň 150 poslancom NR SR ale špecialistom z daného odboru.

Poslanec NR SR má slúžiť ľuďom. O tom je mandát poslanca. Poslanec NR SR nemá ponižovať či atakovať iných, alebo sa povyšovať nad inými, len preto, lebo si statočne plnia svoje povinnosti vyplývajúce im z ich zamestnania alebo postavenia.

Tiež, žiaden poslanec NR SR nemá právo svojou ignoranciou v ťažkých chvíľach demoralizovať občanov Slovenska.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.