Založ si blog

Nechápem. Prečo sa má diskutovať s Konferenciou biskupov Slovenska (o protipandemických opatreniach)?

Matovič má opäť pravdu, čo sa týka Dušičiek. Mŕtvy sa neurazia, keď im pôjdeme zapáliť sviečky inokedy alebo keď im zapálime sviečky doma. Teraz je prvoradé zabrániť šíreniu koronavírusu aby sa nestalo, že o pár týždňov nebudú stíhať pochovávať, ako to bolo vraj na jar v Španielsku,  či v Taliansku, alebo vraj aj v New York-u.

Okrem toho, v Ústave Slovenskej republiky je v Prvej hlave, v Základných ustanoveniach, v Článku 1 napísané, citujem:

(1) Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo.

 

Aktualizované 6:38, Oct. 11/2020: Pre MeinGeist.sk ->  Tým chceš povedať či naznačiť, že Slovenská republika je de facto katolícky štát?

Dúfam, že nie. Tá zmluva s Vatikánom bolo teda poriadne svinstvo; alebo možno aj velezrada, ak malo takto stratiť Slovensko svoju nezávislosť. Ja si myslím, že daná zmluva s Vatikánom je protiústavná, a teda neplatná, či nulitná.

|||

Pre mojmir22  -> Zatvorili aj bary, krčmy, reštaurácie, fitnes centrá … Koľko precent ľudí tieto zariadenia navštevuje? Nemôžem si odpustiť rypnúť: koľko percent ľudí chodí do krčiem? Neschvaľujem to, ale fakt je, že tieto krčmy tiež navštevuje na Slovensku signifikanté množstvo ľudí; možno aj viacej ako tých, ktorí chodia do kostolov. (Ja nenavštevujem ani kostoly ani krčmy, mne osobne je najlepšie doma ….) (A inak vraj za špecifických okolností na abstinenciu môže alkoholik aj zomrieť a to je nie vtip.)
Proste v tejto situácii sa musia všetcia prispôsobiť.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.