Založ si blog

Trump je jednička

Jednou z hlavných tém amerických médií hlavného prúdu (slniečkárov à la Amerika) v dnešných dňoch je údajný vraj útok Prezidenta Donalda Trumpa na novinárku zo CBS News menom Weijia Jiang.

V týchto médiách som sa nedočítala nič o tom, ako vznikol Wuhan vírus tiež nazývaný vírus Komunistickej strany Číny. Nič o tom, ako Čína tajila pred svetom tento vírus. Nič o tom, ako svojimi opatreniami ho de facto rozniesla po celom svete a tým spôsobila nekonečné strádania, zatiaľ najmenej 300 tisíc mŕtvych, 4 a pol milióna nakazených, rozumej, to číslo treba vynásobiť najmenej dvadsiatimi, recesia na celom svete. Nie, to sú nie problémy pre dnešné médiá hlavného prúdu. Podľa médií hlavného prúdu problém vo svete má byť xenofóbia a rasizmus! (Okrem iného to je aj rétorika Justin Trudeau-a, ministerského predsedu Kanady, ale tam nechcem teraz zachádzať.)

***

Niektorí dnešní novinári hlavného prúdu nevedia, čo je ich práca a nevedia kde je ich miesto. Na tejto tlačovej konferencii vraj “novinárka” Weija Jiang drzo odvrávala prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi.  Evidentne táto “novinárka” nechápe, že ona tam je nie na danej tlačovej konferencii v Bielom dome aby debatovala s prezidentom USA ako rovná s rovným. Nie, na to tam nie je. Ona je na danej tlačovej konferencii aby tam pracovala. Jej práca má pozostávať z kladenia adekvátnych otázok verejného záujmu verejnému predstaviteľovi a tieto komunikovať prostredníctvom massmédií bežným ľuďom. Jej práca je nie odvrávať prezidentovi ani s ním riešiť politické či odborné problémy. (Ak by aj ona bola kompetentná akýkoľvek odborný problém aj mentálne pochopiť.)

Našťastie, dnes existuje možnosť si pozrieť záznamy z takýchto tlačových besied aj v priamom prenose. Danú tlačovú besedu som si aj v priamom prenose pozrela a musím uznať, že Trump je fantastický.

To, čo som ja videla v danom videu bol verbálny útok na prezidenta USA.

Po tomto verbálnom útoku na jeho osobu sa Trump nedal zviesť na slovnú prestrelku ale ukončil tlačovú konferenciu. Správne. Keď akreditovaní novinári nemajú záujem sa správať kultivovane, v rámci noriem slušnosti a zdravého rozumu, a nechápu, kde je ich miesto, je na mieste ukončiť tlačovú besedu.

***

Aktualizované (14. máj 2020 o18:54): Zabudla som dodať ten fakt, že v USA sa danej “novinárke” Weijia Jiang nestane nič. Možno dokonca dostane akreditáciu na ďalšiu tlačovú konferenciu s prezidentom USA v Bielom dome. Pre porovnanie, v Číne niektorí novinári, ktorí si dovolili napísať pravdu, alebo čokoľvek, čo neschválila či neodobrila Komunistická strana Číny, jednoducho zmizli z povrchu zemského, či sa našli na druhom svete. A nie iba novinári.

 

_______

Aktualizované 14. máj 2020 o 19:24pre Fúrika z diskusie:
Ako Boris Johnson tak aj Donald Trump sa riadili odporúčaniami WHO (Svetovej zdravotníckej organizácie) až kým ich Trump neprekukol, keď od tuším to bolo 31. januára 2020 uzavrel hranice s Čínou (= zastavil všetky lety z Číny do USA), za čo si vyslúžil aj od predstaviteľov WHO nadávky, že je xenofób a rasita. Mohla by som Ťa poprosiť, aby si pod mojimi blogmi nepapagájoval propagandu Komunistickej strany Číny? Možno (v lepšom prípade) si to neuvedomuješ, čo robíš ale robíš to. Čína používa západné médiá ako aj rôzne naivky na to, aby rozširovala svoju propagandu po celom svete.
Napríklad aj: V Kanade, keď sa konzervatívny poslanec federálnej vlády Kanady Derek Sloan opýtal, či Theresa Tam (v postavení obdobnom hlavnému hygienikovi, zároveň však pracuje aj pre Čínou kontrolovanú WHO) pracuje pre Kanadu alebo pre Čínu, spustil Justin Trudeau svoju obvyklú rétoriku o intolerancii a rasizme. Rozumej, dnes sa medzi slniečkármi nie je dovolené opýtať nič podstatné, lebo to je ihneď intolerancia a rasizmus. Otázky na Theresa Tam sa týkali toho, že prečo neboli zastavené lety z Číny, keď tam vypukla táto epidémia. Odpoveď tejto údajnej absolventky medicíny bola, vraj to by urobilo viacej zla ako dobra. Následne to „dobro“ je státisíce mŕtvych, milióny nakazených, recesia, aká tu nebola 300 rokov. Keď bolo treba konať aby sa nerozniesol tento vírus Komunistickej strany Číny, tak táto Theresa Tam bola zaneprázdnená tým, že vypisovala na Twitteri status o tom, ako rasizmus a xenofóbia zraňuje. Evidentne, tie státisíce mŕtvych, milióny nakazených, ekonomická recesia, to nezraňuje, že? Neviem, dnes na medicíne sa vyučuje, že karanténa oblasti, kde sa vyskytuje vysoko nákazlivá neliečiteľná choroba je rasizmus a xenofóbia a že tákáto karanténa zraňuje a preto urobí viacej zla ako dobra?

Tou odpoveďou, keď Trump povedal tej “novinárke”, že sa na to má isť opýtať do Číny možno (neviem) mal na mysli aj to, aby nerobila pre nich poslíka.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.