Založ si blog

Trump urobil správne, keď pozastavil platby do WHO

WHO zlyhala v prevencii tejto pandémii, v ktorej len doteraz prišlo o život a o zdravie viacej ako sto tisíc ľudí a ktorá bude mať katastrofálny dopad na ekonomiku, a kvôli ktorej už prišli či môžu prísť mnohí ľudia o svoje živobytie. Len do dnešného dňa bola u viacej ako 2 miliónov ľudí potvrdená nákaza koronavírusom. Pričom sa hovorí, že počet reálne nakazených je podstatne vyšší.

WHO opakovane klamala, čo sa týka nebezpečnosti vírusu COVID-19. Generálny riaditeľ WHO ešte 3. februára 2020 odsudzoval keď Trump pozastavil lety z Číny do USA. Dokonca v ten istý deň na schôdzi exekutívy generálny riaditeľ WHO počas svojho príhovoru, v ktorom vychvaľoval ako výborne Čína zvládla tento nový vírus, úplne nevhodne vtipkoval, potom, ako si odkašľal, vraj, “Nebojte sa, nie je to corona.” (V 2:39 minúte.)

Nielen to, že WHO zlyhala v prevencii pandémii COVID-19. Podľa môjho názoru WHO zlyhala aj v prevencii aby takýto vírus vôbec mohol vzniknúť. Mám na mysli existenciu tzv. “wet markets”, kde sa predávajú živé zvieratá, ktoré tam na želanie zákazníka na mieste zabíjajú. Strašné miesto. Takéto miesta nemajú čo v tomto storočí už existovať nikde na tejto planéte. WHO mala už dávno zakročiť aj proti takýmto “wet markets”. Dnes už existuje technológia na dopestovanie mäsa a teda nie je potrebné zabíjať žiaden iný živý tvor pre potravu. Okrem iného, takto získané mäso je možné dopestovať bez antibiotík, hormónov, či choroboplodných zárodkov akými sú napríklad aj vírusy.

WHO mala tiež riadne preveriť pravdivosť hlásení z Číny a rázne od nej žiadať vysvetlenie zvýšenej aktivity na území Číny okolo pohrebných domov, náhle vztýčovanie zdravotníckych zariadení, nepredpokladaný pohyb armády a podobne. Sú to všetko aktivity, ktoré sa dajú odsledovať aj zo satelitných údajov. Prečo tieto aktivity WHO odignorovala?

WHO jednoznačne zlyhala v prevencii tejto pandémie. A nielen to. Aj vtedy, keď WHO prijala kandidatúru Tedrosa na generálneho riaditeľa bez toho, aby riadne preverila jeho dovtedajšie aktivity. Napríklad údajné falšovanie epidémie cholery v Etiópii v rokoch, keď tam bol ministrom zdravotníctva napríklad ako aj ďaľšie iné podozrenia. Odkiaľ napríklad nabrala politická strana z chudobnej stredoafrickej republiky Ethiópie, resp. Eritrey, Tigray People’s Liberation Front, ktorej bol Tedros údajne vysoký predstaviteľ, ktorá údajne bola aj na zozname teroristických organizácií, milióny dolárov aby údajne podporovali jeho kandidatúru na post generálneho riaditeľa WHO? Takýchto nezodpovedaných otázok je v súvislosti s menom generálneho riaditeľa WHO akosi priveľa.

Avšak dôsledkom mnohých týchto nezodpovedaných otázok môže byť aj dnešná pandémia vírusom COVID-19, v ktorej prišlo o život len doteraz viacej ako stotisíc ľudí.

Úlohou WHO je zabezpečiť, aby sa aj takéto veci nestali. A keď WHO plní túto svoju úlohu takto na horšie ako nedostatočnú, tak podľa môjho názoru má Prezident Donald Trump pravdu v tom, keď pozastavil financovanie tejto podľa môjho názoru nefunkčnej a skorumpovanej organizácie, ktorá sa očividne spreneverila svojmu poslaniu.

(Poznámka: USA financuje 20% celej WHO.)

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.