Založ si blog

Music for Hope, nádherný zážitok

Pridávam každému, kto to nevidel, link na vystúpenie z priameho prenosu Andrea Bocelli z Milánskej katedrály v nedeľu, 12. apríla 2020.

Andrea Bocelli začína svoje vystúpenie zábermi z vyľudneného Milána a niečo ako básňou, v tomto duchu (ja som prekladala z angličtiny, nie z taliančiny, a navyše nie som prekladateľka, takže je to trošku kostrbatejšie)

V deň, v ktorý oslavujeme dôveru v život som poctený povedať áno pozvaniu mesta a Katedrály Milána. Verím v silu spoločnej motlitby, verím v kresťanskú Veľkú noc a univerzálnemu symbolu znovuzrodenia, ktorý každý či je veriaci alebo nie, potrebuje práve teraz. Vďaka hudbe vysielanej na živo, prinášajúc spolu milióny zopnutých rúk všade po svete, s ktorými objímeme zranené srdce pulzujúcej Zeme touto úžasnou medzinárodnou silou, ktorá je dôvodom talianskej pýchy.

Štedré, odvážne, proaktívne Miláno a celé Taliansko budeme znova a veľmi skoro víťazným modelom stroja a renesancie v ktorú my všetcia dúfame. Bude potešením dosvedčiť to v katedrále počas Veľkonočných osláv, ktoré evokujú zázrak zrodenia a znovuzrodenia.

Andrea Bocelli zaspieva vo vyprázdnenej katedrále Panis Angelicum, Ave Maria, Sancta Maria, Domine Deus a na záver pred katedrálou na vyprázdnenom námestí asi najlepšiu interpretáciu Amazing Grace, akú som kedy počula, popretkávanú zábermi z vyľudnených miest Paríža, Londýna, New York-u.

Nádherný zážitok, odporúčam každému sa započúvať do nádherného predstavenia aspoň takto cez éter. Toto je božská hudba, úžasný zážitok, ktorú nám Andrea Bocelli so Sugar Music a Universal Music Group so štedrým príspevkom od Youtube priniesol takto do našich domovov so želaním, aby sme to všetcia zvládli a s prosbou aby sme všetcia zostali doma.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.