Založ si blog

Kanada dnes o polnoci uzatvára hranice s USA ohľadne všetkej neesenciálnej dopravy.

Ministerský predseda Kanady Justin Trudeau, ktorý je sám v karanténe, pretože jeho žena je jedna z tých, ktorá mala pozitívny test na COVID-19, dnes zo svojej rezidencie oznámil ďaľšie z opatrení ohľadne boja proti celosvetovej pandémii COVID-19. Po vzájomnej dohode s prezidentom USA ide o uzatvorenie 8 893 kilometrov dlhej hranice medzi Kanadou a USA, teda najdlhšej hranice na svete medzi dvoma krajinami.

Počnúc dnes o polnoci z piatku 20. marca na sobotu návštevníkom ani turistom nebude umožnený vstup na územie Kanady. Čo sa týka migrantov, od soboty budú vrátení naspäť na hraniciach namiesto toho, aby im bolo umožnené požiadať na hraniciach USA s Kanadou o azyl a zároveň podstúpiť 14 dňovú karanténu.

Posledných niekoľko dní Justin Trudeau vyzýval kanaďanov aby sa vrátili do Kanady. Čo sa týka tých kanaďanov, ktorým sa nepodarilo vrátiť sa naspäť do Kanady, Trudeau oznámil, že kanadská vláda vyjednáva s Air Canada ohľadne plánu pre kanaďanov uviaznutých mimo Kanady, ktorí sa chcú vrátiť domov.

Trudeau tiež vyzval kanaďanov aby dodržiavali karanténu ako aj bezpečnú vzdialenosť jeden od druhého a nevylúčil prísnejšie opatrenia, ak si tak bude situácia vyžadovať.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.