Založ si blog

Ľudia majú ústavné právo na pravdivé informácie ohľadne COVID-19

Čo ľudia nepotrebujú je aby ich rôzne “psychologičky” cepovali za to, že si nakúpia potraviny do zásoby.

Neprestávam krútiť hlavou nad inkompetenciou viacerých médií a nad tým, akým inkompetentým osobám dajú v novinách po prvé priestor a potom, (napr. pani šéfredaktorka SME), ešte očakávajú, že za takú abnormálne nízku úroveň podávania informácií, teda takmer žiadnu, ešte budete očakávať, že si pragmatický a zodpovedný človek bude za tie vaše opublikované tuposti a bláboly platiť?

Odkiaľ viete, že na čo a pre koho kupujú ľudia tie konzervy či múku? Niekto môže kupovať aj pre svojich rodičov či ešte aj svokrovcov a ďaľších príbuzných a nakúpi si do zásoby možno aj preto, lebo nemá a obzvlášť nie teraz čas behať každý či každý druhý deň po obchodoch. A nielen, že nemá na to čas ale ani, za terajšej situácie, pokiaľ je k sebe a svojej rodine zodpovedný, ani nechce.

Nie každý má službu ako skládková princezná pani Čaputová, že všetko dostane na tzv. striebornej tácke. (A ona asi celý svoj život takto fungovala.) Sú ľudia, ktorí musia reálne bojovať o svoje prežitie a o prežitie svojich príbuzných každý jeden deň. A mnohí z nich si uvedomujú aj to, že keď nebude ich, keď oni podľahnú chorobou či chorobe, kto sa potom postará o ich blízkych? O ich rodičov či starých rodičov?

Namiesto cepovania ľudí, že si robia zásoby za tejto situácie, keď politici celosvetovo prepadli a nezvládli situáciu, by mali šéfredaktori a všetcia novinári denne ale denne cepovať tých zodpovedných. Ako to, že nieto dezinfekčných prostriedkov pre školy či škôlky? Nie je to zodpovednosťou politikov postarať sa o to, aby tieto základné potreby na zvládnutie takejto krízy boli dostupné tam a tým kde to treba? Ak nieto za terajšej situácie dezinfekčných prostriedkov, to máme na Slovensku až takú neschopnú armádu, že by nedokázala zabezpečiť dezinfekcie všade, kde je to potrebné?

Ako môže dať priestor napríklad denník SME niekomu, kto dnes zo seba vypotí vetu, že citujem: “Všetky zodpovedné inštitúcie si uvedomujú vážnosť situácie.”????

***

Lebo dôkazom toho, že práve všetky zodpovedné inštitúcie si “uvedomili” vážnosť situácie tak, že zlyhali a že COVID-19 namiesto toho, aby bol izolovaný a vykynožený kým bol len v Číne, tak je dnes roznesený namiesto toho takmer do každej krajiny na zemeguli. Práve teraz, keď tento blog píšem je tento vírus oficiálne roznosený po 112 krajinách po svete. Rozumej, v tých krajinách, kde prítomnosť tohoto vírusu vedia otestovať aspoň u tých ťažko nakazených a aj testujú. Takto sa správajú citujem “zodpovedné inštitúcie” pani, ktorá má kľúč od psychiatrickej kliniky? Možno to je ten dôvod, prečo médiá cepujú tých nesprávnych, teda obyčajných ľudí, keďže sa k tejto situácii vyjadrujú takéto “odborníčky” ako daná psychologička.

Čo očakávate od ľudí, keď každý jeden triezvo uvažujúci človek musí vidieť, že kompetentí zlyhali? Očakávate, že ľudia sa budú správať ako tá črieda tuleňov, ktorých stovky ležia na pobreží a lovci ich kyjakom pomaly ale iste zabíjajú? Očakávate, že ľudia sa budú takto správať ako tie tulene, ktoré by spoločne toho zabijaka rozmliaždili, ale ony namiesto toho ležia a dívajú sa ako ich vraždí a ani sa len nepohnú?

Nie, celosvetové zodpovedné inštitúcie zlyhali vo veľkom a ľudia reagujú na toto zlyhanie svojim prirodzeným pudom sebazáchovy.

Detto pani Čaputová, ktorá namiesto vyhlásenia mimoriadnej situácie, ako to včas urobila guvernérka Oregana tu cepuje ľudí, že nemajú panikáriť. To namiesto toho, aby skladala účty o tom, koľko ventilátorov pre ľudí, ktorí vážne ochorejú týmto COVID-19 je pripravených a koľko nemocničného personálu, ako aj prečo nieto rúšok a materiálu ani pre lekárov, ktorí tieto pomôcky nevyhnutne dnes potrebujú a ktorí ich potrebovali aj včera. Ktorá, som nezachytila v správach, aké konkrétne kroky napríklad urobila, aby sa dostala na Slovensko zásielka napríklad s tými rúškami pre lekárov, ktorá vraj bola zadržaná na niektorých hraniciach. Prezident “zastupuje Slovenskú republiku navonok”, mimochodom, “je hlavným veliteľom ozbrojených síl.” Je to také ťažké pochopiť, že toto je vojna s neviditeľným nepriateľom COVID-19? Je to také ťažké pochopiť, keď to racionálne uvažujúci ľudia vidia a preto sa zásobujú ako sa zásobujú? Lebo ľudia vidia nielen toto, ale vidia aj neschopnosť celosvetových zodpovedných inštitúcií čeliť tomuto síce neviditeľnému ale o to nebezpečnejšiemu nepriateľovi.

A teraz vážne, čo si myslíte, že je protilátka proti tomu aby ľudia nakupovali ako nakupujú? Túto otázku dávam všetkým tým zodpovedným inštitúciám, ktoré “si uvedomujú vážnosť situácie”. Pretože racionálne rozmýšlajúci ľudia odpoveď na túto otázku vedia. Tí, ktorí túto odpoveď žiaľ nepoznajú sú totiž práve tie “zodpovedné inštitúcie”. S dôrazom na slovo “zodpovedné”.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.