Založ si blog

Dr. Campbell COVID-19 video z 9. marca 2019

Dr. John Campbell, teraz už asi na dôchodku, robí osvetu tak, že okrem iných lekcií a informácií zo sveta medicíny má video blog o koronavíruse. Do tohoto svoj vlogu denne pridáva nové videá.

Dr. John Campbell sledujú ľudia z celého sveta, vrátane lekárov, ktorí v rôznych častiach sveta liečia chorých na COVID-19 vírus a s takýmito lekármi z mnohých krajín je v emailovom kontakte.

 

Dnešný vlog, z 9. marca, začína ako obyčajne s číslami. S počtom nakazených, to býva jeho prvé číslo dňa. Ku dnešnému dňu je to oficálne vyše 110 tisíc ľudí.

Pokračuje s troma základnými číslami. 80%, 15%, 5%. 80% ľudí bude mať miernu chorobu.15% ľudí bude mať signifikantnejšiu chorobu, ktorí možno budú potrebovať nejaké lekárske ošetrenie, napríklad terapiu oxygénom. Tvrdí, že sa očakáva, že 5% ľudí, ktorí budú exponovaní tomuto COVID-19 vírusu kriticky ochorie. Ak týchto 5% nedostane správnu lekársku pomoc, tak to vraj výrazne zvýši úmrtnosť na tento vírus. Tvrdí, že ak veľa ľudí ochorie takto odrazu, že on nevie o žiadnom zdravotnom systéme vo svete, ktorý by toto zvládol. Tvrdí, že rozhodnutia majú byť prijaté také, ktoré tento fakt budú brať do úvahy.

Pokračuje tým, že 20% ľudí nemusí mať žiadne symptómy, čo považuje on za problém, pretože títo sú asymptomatickí nosiči vírusu, ktorí môžu nainfikovať iných ľudí. Toto považuje za dôvod, prečo sa tento virus tak rýchlo šíri a tvrdí, neklamte sa, tento vírus sa šíri a šíri sa rýchlo. Zdôrazňuje, že v tomto prípade sa jedná o pred symptomatické šírenie vírusu. Konkrétne, že ľudia, pretože nemajú žiadne symptómy, nemajú šajny, že sú nakazení, že šíria nákazu ďalej. Inkubačná doba je vraj jeden až 14 dní, ale vraj sa našli aj pacienti s dlhšou inkubačnou dobou, hoci typických je 6, 7 dní inkubačnej doby.

Pokračuje ďalej s tým, že toto je nie sezónna nádcha. Typické príznaky sú vraj nie sople, ale veľmi často, hoci nie vždy suchý kašeľ, teploty, niektorí vraj majú gastrointestinálne ťažkosti, ako hnačka, je im na zvracanie, majú bolestivé svaly a únavu.

***

Ďalej pokračuje prehľadom správ o COVID-19 zo sveta.

Začína Veľkou Britániou. Vraj od nedele u nich pribudlo 64 prípadov, na suma sumárum 273 dokopy, pričom traja už zomreli. Čo však považuje za signifikatné, že vraj z epicentra Milána majú v Británii povolenie pristávať lietadlá, vraj dnes ich pristálo 17 z Milána.

Opäť zdôrazňuje, že tri štádiá epidemiologického vypuknutia sú: individuálne prípady, skupinové prípady a prenos v rámci celých komunít.

 

A ďalej v podstate cepuje politikov. Tvrdí, že v tejto fáze je potrebná globálna kontrola COVID-19. Ale to, čo je dnes v realite, je medzinárodné cestovanie. Čo by ste vraj očakávali je, že na letisku ich bude kompletná infekčná kontrola, cestujúci dávaní do karantény, signifikatné množstvo testovania, kompletné zdravotné prehliadky samozrejmosťou, a všetky samozrejmé nevyhnuté opatrenia na zabránenie šírenia sa tohoto vírusu ako lokálna reakcia na globálne obmedzenie šírenia sa COVID-19. To je vraj to, čo by človek očakával od rozvinutej krajiny ako Británia vraj. Čo však vraj majú je cestujúci promenádujúci sa cez colnicu a pasovú kontrolu bez absolútne žiadnych opatrení či lekárskych kontrol a žiadnych informácií zbieraných. Žiadne proaktívne opatrenia. Údajne ani žiadne reaktívne opatrenia. Postoj vlády Británie je vraj ten, že žiadne kontroly na letiskách sú vraj nie potrebné, lebo vraj posádka lietadla monitoruje cestujúcih počas letu.

Na toto Dr. John podotkol len toľko, že síce posádky lietadiel robia svoju prácu dobre, ale, že on pracoval v zdravotníctve 40 rokov a vraj on by nedokázal takto povedať, že ktorý cestujúci je nakazený s COVID-19 a ktorý nie. Takže nechápe, ako sa toto má očakávať od posádky lietadla, aby to vedela. Proste postoj vlády Veľkej Británie ho značne irituje a považuje ho za nezodpovedný. Vraj týmto cestujúcim z Milána je odporúčané, aby sa na 14 dní dali do karantény. Vraj odporúčané, nie prikázané. Nechápe.

Rozčuľuje ho, že v Británii je vraj kopec ľudí naspäť v práci takých, ktorí sa včera vrátili z Talianska. Lebo vraj niektorí z nich určite sú asymptomatickí nosiči tohoto COVID-19 a nakazia ním takto ďaľších.

Celé toto komentuje ako nedostatočnú reakciu.

***

Pokračuje komentovaním situácie v USA. Vraj už v 45 štátoch sú schopní vraj tento COVID-19 testovať. V 33 štátoch v USA majú vraj prenos COVID-19 v rámci celých komunít. V Oregone (keď email vtedy len 14 prípadov) vyhásili výnimočný stav.

***

Taliansko, vraj pribudlo 1400 prípadov. Nemocnice v Taliansku sú vraj preťažené. Čo vraj hovorí taliansky ministerský predseda.

***

Pokračuje Južnou Kóreou. Vraj ďaľších 51 mŕtvych. Celkovo 7.478 prípadov. Ale, vraj v Južnej Kórey otestovali viacej ako 140 tisíc ľudí. A preto vraj tam majú pomerne veľmi nízku úmrtnosť k počtu nakazených, len niečo okolo 0.68 percenta. Údajne preto, lebo zachytia aj asymptomatických nosičov vírusu.

Zdôrazňuje, že tento vírus aby prežil potrebuje žit vo vnútri ľudských buniek, takže aby sme vykynožili tento vírus je nutné zabrániť jeho šíreniu od človeka k človeku, čo sa dá jedine karanténami dosiahnuť, čo údajne v Južnej Kórey robia.

***

Na záver videa okrem každodenného zdôraznenia potreby pravidelného umývania a správneho umývania rúk a tiež obmedzenia podávania rúk vyzýva všetkých, ktorí sa vrátili z Talianska, aby sa na 14 dní dali do karantény. Lebo vraj nejde len o nich samých, ale ide aj o ich rodinu, známych, kolegov, ide o všetkých.

Končí tým, že zdravotná starostlivosť patrí ľudom od ľudí a pre ľudí, teda znánym sloganom “Of the people, by the people, for the people”, ktorý si upravil na “Health care is of the people, by the people, for the people” a chce aby to mal každý na pamäti.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.