Založ si blog

Veselé Vianoce želá všetkým ľuďom s dobrým srdcom ale len im, politikom nie,

táto krásna mačička, náš kocúrik Mucko, tu na obrázku, keď mal asi 8 týždňov.

 

Možno neuveríte, ale táto mačička, tento krásny a hravý biely kocúrik je pre EU ten najväčší problém. Teda bol by, keď by sme sa chceli na Slovensko, ktoré je v EU, napríklad presťahovať.

***

Mucko nemôže byť zo zdravotných dôvodov očkovaný. No a keď by sme sa náhodou chceli do EU presťahovať, tak Mucko by s nami nemohol, napriek tomu, že pravdepodobnosť, že by mohol byť nakazený besnotou je absolútna NULA. Nie nula bodka ďaľších sto núl a potom jednotka, nie. Pravdepodobnosť je nula bodka a potom nekonečne veľa núl.

***

Proste aj mačky a psy potrebujú svoje pasy keď cestujú z jednej krajiny do druhej. V tom pase, v prípade, že zvieratko cestuje do EU, musí mať zvieratko zapísané, že bolo zaočkované. Žiadne výnimky neexistujú a neprichádzajú do úvahy za žiadnych okolností. Slovo veterinára dosvedčujúce, že sa o zvieratko pravidelne roky starali nemá v EU absolútne žiadnu váhu. No a Mucko má viaceré takéto doklady, že sa o neho veterinári, vrátane špecializovaných veterinárov dlhodobo, roky starajú.

***

Z dôvodu, že Mucko nemôže byť zaočkovaný, tak nesmie behať po vonku. Každá mačka, ktorú máme doma a ktorá s ním príde do styku musí byť tiež pod kontrolou veterinára a riadne očkovaná a všetko proste musí byť a aj je absolútne kóšer.

***

V Ontáriu, v Kanade musia byť všetky mačky povinne očkované. Na Slovensku nie. Teda, okrem môjho Mucka, ak by sme chceli na Slovensko. Čo na tom, že ostatné, zdravé mačky, ktoré môžu a mali by byť očkované, netreba povinne očkovať? V zmysle, v EU a na Slovensku všetko naopak, treba trvať na zaočkovaní tej jednej mačky, ktorá je veterinármi z povinného očkovania vyňatá zo zdravotných dôvodov.

***

Nuž, nie. Po prvé, kým bude niekto ako Čaputová prezidentkou, tak nie na Slovensko sa nevrátime ani náhodou. A po druhé, ako hovorí príslovie, “Never Trust Anyone Who Doesn’t Like Cats”, teda “Nikdy nedôveruj niekomu, kto nemá rád mačky.” To znamená, že nedôveruj žiadnemu politkovi, lebo tí majú na svedomí, že mačka, o ktorú je riadne postarané a ktorá má niekoľko referencií, čo sa týka jej zdravotného stavu, tá do EU a teda ani na Slovensko nesmie.

***

Ako môžu legislatívci a politici očakávať, že sa na Slovensko vráti niekto, od koho požadujú niečo také kruté ako opustiť svojho domáceho miláčika, v tomto prípade by to znamenalo eutanazovať tohoto krásneho hravého kocúrika?

Dnes, hoci už troška podrátol je stále rovnako rovnako krásny.

***

Z tohoto dôvodu želám krásne a veselé Vianoce všetkým ľudom s dobrým srdcom ale nie politikom. Lebo tí politici sú krutí, zlí ľudia, ktorí nenávidia toto krásne mačiatko, a teda nemajú dobré srdcia .

***

Všetkým politikom, ktorí dopustili takúto absurditu, že zodpovedný majiteľ zvieratka si nemôže zobrať so sebou svojho domáceho miláčika, teda svojho člena rodiny, a žiadajú aby ho opustili, keď by chcel niekto do EU alebo na Slovensko prajem, aby zažili na vlastnej koži rovnakú krutosť, každý jeden, ktorý svojím nezodpovedným a nekvalifikovaným hlasovaním k takejto absurdite prispel/a.

***

Mimochodom, mňa osobne uráža, že zodpovedné správanie sa je v EU trestané, a nezodpovedné správanie sa je odmeňované a to dlhodobo. Ale takí sú politici. Viď napr. prasačí mor.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.