Založ si blog

Prečo v týchto voľbách dám hlas strane SMER-SD. Diel devätnásty.

Pretože sa mi akosi zdá, že niektoré politické strany, ktoré sa uchádzajú o dôveru voličov sa správajú neadekvátne. Pod týmito politickými stranami mám na mysli pro-liberálno-progresívne a možno aj pro-americké strany. Čo si inak mám myslieť o tomto článku v Pravde?

***

Po prvé, toto sú parlamentné voľby v Slovenskej republike. Žiadne “svetové” agentúry nemajú právo sa pokúšať ovplyvňovať voličov počas predvolebnej kampane.

A prečo si myslím, že za týmto sú pro-liberálno-progresívne a možno aj pro-americké strany? (Ako napr. PS; netvrdím, že priamo PS, nemám to odkiaľ vedieť, ale za týchto okolností sa nedá napísať, že koaličná strana alebo vládna strana alebo opozičná strana)? Lebo si myslím, že sú to strany, ktorým prekáža, že by v nadchádzajúcich voľbách mohol zvíťazit SMER.

***

Zverejniť článok s názorom nejakej vraj “svetovej” agentúry je okrem pokusu ovplyvňovania volieb v Slovenskej republike aj tzv. logical fallacy (logický omyl). Konkrétne “an argument from authority”. Teda, Argument od authority. K tomuto omylu dochádza, keď sa osoba/entita odvoláva na falošnú autoritu ako dôkaz pre svoje tvrdenie. Takéto mylné argumenty „autority“ sú výsledkom citovania neautority ako autority.

 

Americká tlačová agentúra Associated Press nie je autoritou ohľadne volieb na Slovensku.

***

Proste médiá nám tu chcú nahovoriť, že táto “autorita” (daná „svetová“ agentúra) vie všetko najlepšie a má právo radiť voličom; ktorých zrejme považuje za nesvojprávnych. Daná agentúra chce tvrdiť,  že voliči si nedokážu prečítať program strany, ktorej dávajú svoj hlas?

Trošku mi to pripadá, ako keby takzvané progresívne strany prechádzali fázami smútku: šokom, odmietavým postojom, hnevom, vyjednávaním, depresiou, ….

 

Dúfam, že 30. septembra budú nútené tieto pro-liberálno-progresívne elementy zo svojho opojenia konečne vytriezvieť.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Na proteste proti zásahom do RTVS a 2. dôchodkového piliera sa zišli tisíce ľudí

02.05.2024 20:17, aktualizované: 20:40

Protest zorganizovalo opozičné hnutie Progresívne Slovensko.

radev

NATO znepokojujú škodlivé aktivity Ruska v Česku a ďalších štátoch. Slovensko chýba

02.05.2024 19:44

Ruské škodlivé aktivity podľa NATO spočívajú v sabotážach, dezinformačných kampaniach, násilných činoch či kybernetických útokoch.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.