Založ si blog

Prečo v týchto voľbách dám hlas strane SMER-SD. Diel osemnásty.

Lebo si myslím, že je lepšie, aby vládol človek vzdelaný a skúsený. Doc. Róberta Fica (JUDr. 1986, UK; CSc.(PhD.) 1992, UK),  považujem za jedného z tých, ktorí majú dostatok ako vzdelania, tak skúseností na rozdiel od krikľúňov z Progresívneho Slovenska a im podobným. Človek, ktorý má skúsenosti dokáže rozlíšiť, čo je v živote dôležité a čo je nie podstatné. Či je dôležité aby všetcia ľudia mali právo na dôstojný život alebo stačí ak to právo majú len elity. Či je podstatné napríklad učiť deti v škole matematiku, fyziku a chémiu alebo či je dôležité ich exponovať gender ideológii od útleho veku. A tak by sa dalo pokračovať ďalej.

***

Nepovažujem za správne aby na Slovensku vládol niekto, kto asi nikdy nepočul rozprávku o Trójskom koňovi. Ale hlavne, kto nedokáže aplikovať múdrosť skrytú v takýchto legendách a rozprávkach na dnešnú dobu. Napríklad dnešné kamióny a nákladné autá prevádzajúce ilegálnych migrantov. Tie nákladné autá či dodávky sú Trójskymi koňami dnešných dní.

***

Dnes však existuje špičková technológia, ktorá veľmi jednoducho umožní skontrolovanie všetkých vozidiel prechádzajúcich cez hranice, takzvaná “A Vehicle and Cargo Inspection System (VACIS)” . Alebo tu je iný link.

Či skenované nákladné auto je tzv. Trójskym koňom dokáže takýto systém potom  zobraziť takýmto krásnym obrázkom.

***

Slovensko má evidentne problém s ilegálnou imigráciou. Namiesto vyhadzovania peňazí na vyzbrojovanie Ukrajiny by podľa môjho  názoru bolo rozumnejšie vybaviť slovenské hranice takýmto systémom, teda za predpokladu, ak takýto systém Slovensko už nemá. (Lebo táto technológia tu existuje už viacej ako 15 rokov.)

Prípadne nakúpiť viacej takýchto systémov, aby bolo možné hranicu Slovenskej republiky efektívnejšie kontrolovať. A ak takýto systém Slovenská republika už má, tak ho použiť napríklad aj proti ilegálnej imigrácii.

***

Teda riešenia by sa dnes našli a vyhlásenia súčasnej úradníckej vlády, že nieto ľudského potenciálu stoja doslova a do písmena na vode.

Lebo keby súčasným predstaviteľom vlády záležalo na občanoch Slovenska, tak by sa prostriedky a riešenie našlo. Ale kto nechce riešiť, ten nevidí a nepočuje. Alebo verzia ešte je aj taká, že rozprávajú sprostosti o vraj chudákoch, ktorí utekajú pred vojnou čomu dnes neverí snáď už žiaden človek s normálnym zdravým rozumom. A snáď nechceme aby na Slovensku vládli takí, ktorí zdravý sedliacky rozum jednoducho nemajú.

 

 

 

 

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

šefčovič maroš

Európa konečne dýcha oboma pľúcami. Veľké rozšírenie EÚ bol koniec bývalého rozdelenia kontinentu, povedal Šefčovič

02.05.2024 14:18

Fakt, že sa spájame do veľkej európskej rodiny, všetci čo sa zúčastnili toho podujatia, boli veľmi dojatí a tešili sa na novú etapu, uviedol, Šefčovič.

SR Bratislava Rada Bezpečnostná Zasadnutie Mimoriadne BAX

Šutaj Eštok odmieta, že by štátne funkcie boli odmenou pre darcov Hlasu

02.05.2024 13:24

Šutaj Eštok nevidí problém v tom, aby funkciu zastával niekto, kto podporil Hlas, ak spĺňa kvalifikačné kritériá.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

Macron: Keby Rusko prelomilo front, je možné vyslať na Ukrajinu vojakov

02.05.2024 13:01

Štáty NATO podľa neho najprv tiež vylučovali vyslanie tankov a lietadiel na Ukrajinu, neskôr ale zmenili názor.

Sýria, Maar an-Numán, nemocnica, lekári bez hraníc

Rusko zbombardovalo nemocnicu v Sýrii, obviňujú krajinu príbuzní obetí aj vyšetrovatelia OSN

02.05.2024 12:46

Vyšetrovatelia OSN Rusko niekoľkokrát obvinili z páchania vojnových zločinov v Sýrii.