Prečo v týchto voľbách dám hlas strane SMER-SD. Diel osemnásty.

Lebo si myslím, že je lepšie, aby vládol človek vzdelaný a skúsený. Doc. Róberta Fica (JUDr. 1986, UK; CSc.(PhD.) 1992, UK),  považujem za jedného z tých, ktorí majú dostatok ako vzdelania, tak skúseností na rozdiel od krikľúňov z Progresívneho Slovenska a im podobným. Človek, ktorý má skúsenosti dokáže rozlíšiť, čo je v živote dôležité a čo je nie podstatné. Či je dôležité aby všetcia ľudia mali právo na dôstojný život alebo stačí ak to právo majú len elity. Či je podstatné napríklad učiť deti v škole matematiku, fyziku a chémiu alebo či je dôležité ich exponovať gender ideológii od útleho veku. A tak by sa dalo pokračovať ďalej.

***

Nepovažujem za správne aby na Slovensku vládol niekto, kto asi nikdy nepočul rozprávku o Trójskom koňovi. Ale hlavne, kto nedokáže aplikovať múdrosť skrytú v takýchto legendách a rozprávkach na dnešnú dobu. Napríklad dnešné kamióny a nákladné autá prevádzajúce ilegálnych migrantov. Tie nákladné autá či dodávky sú Trójskymi koňami dnešných dní.

***

Dnes však existuje špičková technológia, ktorá veľmi jednoducho umožní skontrolovanie všetkých vozidiel prechádzajúcich cez hranice, takzvaná “A Vehicle and Cargo Inspection System (VACIS)” . Alebo tu je iný link.

Či skenované nákladné auto je tzv. Trójskym koňom dokáže takýto systém potom  zobraziť takýmto krásnym obrázkom.

***

Slovensko má evidentne problém s ilegálnou imigráciou. Namiesto vyhadzovania peňazí na vyzbrojovanie Ukrajiny by podľa môjho  názoru bolo rozumnejšie vybaviť slovenské hranice takýmto systémom, teda za predpokladu, ak takýto systém Slovensko už nemá. (Lebo táto technológia tu existuje už viacej ako 15 rokov.)

Prípadne nakúpiť viacej takýchto systémov, aby bolo možné hranicu Slovenskej republiky efektívnejšie kontrolovať. A ak takýto systém Slovenská republika už má, tak ho použiť napríklad aj proti ilegálnej imigrácii.

***

Teda riešenia by sa dnes našli a vyhlásenia súčasnej úradníckej vlády, že nieto ľudského potenciálu stoja doslova a do písmena na vode.

Lebo keby súčasným predstaviteľom vlády záležalo na občanoch Slovenska, tak by sa prostriedky a riešenie našlo. Ale kto nechce riešiť, ten nevidí a nepočuje. Alebo verzia ešte je aj taká, že rozprávajú sprostosti o vraj chudákoch, ktorí utekajú pred vojnou čomu dnes neverí snáď už žiaden človek s normálnym zdravým rozumom. A snáď nechceme aby na Slovensku vládli takí, ktorí zdravý sedliacky rozum jednoducho nemajú.

 

 

 

 

Ďaľšia poprava nevinného v USA?

18.10.2024

Dnes ma dorazila správa, že dnes do polnoci majú vraj popraviť v USA nevinného človeka. *** Podľa správ, ktoré som zachytila, má byť Robert Roberson, 57, dnes, 17. októbra 2024 popravený vraj preto, lebo svoju dvojročnú dcéru mal pred 22 rokmi zabiť syndrómom otraseného dieťaťa. Roberson sa má stať prvou osobou v USA, ktorá má byť popravená za takýmto spôsobom vraj [...]

Rozdiel medzi „pejoratívnym“ a „vulgárnym“

01.10.2024

Krátky slovník slovenského jazyka definuje slovo pejoratívny takto: pejoratívnypríd. lingv. vyj. nepriaznivý, zápor. postoj, zhoršujúci, hanlivý: p. výraz, p-e slovo; Ten istý krátky slovník slovenského jazyka definuje slovo vulgárny takto: vulgárny príd. hrubý(význ. 6), neslušný, ordinárny: v-e slová, v. človek; v-e správanie ************ Synonymá [...]

Nie je trestným činom verejne hovoriť, že počaté dieťa nemá právo na život?

29.09.2024

Osobne by ma zaujímalo, ako dokázala poslankyňa Plaváková absolvovať Právnickú fakultu Univerzity Komenského, keď verejne dokáže predniesť danú vetu o tom, že počaté dieťa nemá právo na život priamo v parlamente NR SR? Ospravedlnila sa daná poslankyňa za svoj doslova hanebný výrok, podľa môjho názoru, urážajúci všetky ženy matky? Každý, aj počaté dieťa, má [...]

Gruzínsko, voľby, Európa, EÚ, Ukrajina

V Gruzínsku po sčítaní 70 percent okrskov vedie vládnuca strana. Exit poll naznačil víťazstvo opozície

26.10.2024 18:36, aktualizované: 20:15

Exit poll naznačil víťazstvo prozápadných strán.

únos

Tragédia v Mexiku: Pri nehode autobusu zomrelo najmenej 24 ľudí

26.10.2024 18:21

Pri nehode autobusu v centrálnom Mexiku zahynulo najmenej 24 ľudí a ďalších päť ľudí bolo zranených.

Policajný potápač

Dráma na Dunaji: Polícia vytiahla muža, ktorý skočil do rieky. Napriek snahe sa ho nepodarilo oživiť

26.10.2024 17:45, aktualizované: 18:29

Polícia prehľadávala nábrežie a hladinu rieky, záchranným zložkám sa osobu podarilo vytiahnuť z vody a začali ju oživovať.

Beyoncé

Speváčka Beyoncé v kampani podporila Harrisovú. Trump sľúbil rekordnú deportáciu migrantov

26.10.2024 17:09

Nie som tu ako celebrita, nie som tu ako politik. Som tu ako matka, povedala Beyoncé.