Založ si blog

Prečo v týchto voľbách dám hlas strane SMER-SD. Diel pätnásty.

Pretože jednoducho nechápem, ako môžu ľudia voliť niekoho ako napríklad “self-me” Matoviča.

Mne osobne Igor Matovič pripadá ako človek s obrovským pocitom vlastnej dôležitosti, až patologicky zaujatý svojou mocou; zdá sa mi byť niekým, kto vykorisťuje iných pre vlastný prospech, kto je arogantný, a bez empatie.  Mne pripadá Matovič ako niekto kto má priam patologickú potrebu provokovať, a kto si neustále vyžaduje pozornosť, viď napríklad jeho správanie sa na tlačovej konferencii strany SMER.

Pamätám sa, ako sa nechal po voľbách v 2016 počuť, že jeho vláda bude najlepšia v histórii Slovenska, citujem:

“Urobím všetko pre to, aby Slovensko malo vládu, na ktorú knižky dejepisu budú spomínať, že bola najlepšia.”

Presný opak sa však stal pravdou. Jeho vláda nedovládla a bola nahradená úradníkmi, ktorí navyše ani nemajú dôveru parlamentu; teda ja by som povedala, že daná úradnícka vláda je pošliapaním demokracie a teda ja si myslím, že dokonca aj porušením Ústavy Slovenskej republiky.

***

Aj pred rokom 2016 sa podľa môjho názoru Matovič správal patologicky. Napríklad keď nosil tričko s nápisom “Fico chráni zlodejov”. Podľa môjho názoru sa jednalo o správanie sa nedôstojné poslanca NR SR. Ak mal informácie o údajnom ilegálnom správaní sa vlády v tom čase, ako poslanec NR SR mal všetku príležitosť toto predniesť na pôde Národnej rady Slovenskej republiky. Nič také však neurobil, podľa môjho  názoru sa zmohol iba na hysterické vykrikovanie a verejné teátro (ako vždy), a tiež ničím nepodložené ohováranie s cieľom zaujať a manipulovať ľudí.

***

Človek spravujúci verejné financie a vo verejnej funkcii by mal byť schopný triezveho zmýšľania, múdry, mal by byť spravodlivý, a skromný. Ja si osobne myslím, že Igor Matovič nemá ani jednu z týchto vlastností. On mne naozaj pripadá ako jeden hysterický a teatrálny krikľún.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.