Založ si blog

Ja považujem Čaputovú za prekliatie Slovenska

Osobne si myslím, že Čaputová je prekliatím Slovenska. Ja osobne ju nevidím ako prezidentku, ktorej by akokoľvek záležalo na občanoch Slovenska.
Po prvé, Čaputová je pre mňa antitézou vlády ľudu. Ona pre mňa vlastne predstavuje prototyp diktátora. Lebo keby jej na ľudoch záležalo, tak by rešpektovala vôľu ľudu.

Po druhé, keby Čaputovej čo i len trochu záležalo na ľudoch, tak by nové voľby vyhlásila okamžite potom, ako parlament vyslovil nedôveru vláde.

Po tretie, Čaputová evidentne odmietla vypísať nové voľby v prijateľnom časovom horizonte. Podľa mňa úmyselne necháva krajinu dlho krvácať. Keby Čaputová plnila svoju úlohu riadne, (za čo je mimochodom viacej ako kráľovsky platená), tak by už dávno bolo aj po voľbách.

Po štvrté, čo chcela opäť dokázať tým, že nepozvala dnes najsilnejšiu politickú stranu (resp. jej lídra) k zostaveniu úradníckej vlády? Koho prezidentkou teda je, keď nerešpektuje vôľu viacej ako minimálne pol milióna voličov Slovenskej republiky? (A dnes je tých voličov asi viacej ako 527 172, čo bolo v roku 2020.) Podľa prieskumov verejnej mienky z apríla 2023 je strana SMER-SD na prvom mieste vo volebných preferenciách podľa najmenej 4 agentúr: Median SK, Focus, AKO, Polis.

Prezident má byť apolitický. Byť apolitický, mne sa zdá, že to je pre Čaputovú jedna veľká neznáma.

Demokracia je nie o tom, že sa vyšplhám (z môjho osobného pohľadu to ja vidím tak, že to bolo podvodom a nikto a nič ma nepresvedčí o opaku) na vrchol a potom forsírujem svoje videnie sveta.  O tom nie je demokracia. Demokracia je o službe ľudu. Nie o forsírovaní či vnucovaní svojho pohľadu.

 

***

 

PS. Keby naozaj existovala sloboda vyjadrovania sa a sloboda názoru, napísala by som viacej. Ale dnes viacej neexistuje sloboda slova a ja mám pocit, rovnako ako mnohí iní, že sme prišli o právo mať slobodný názor na videnie sveta.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.