Založ si blog

Vraj vodič zadržaný s 3. 04 promile alkoholu v krvi zomrel v cele policajného zaistenia

V článku som sa dočítala o ďaľšom zbytočnom úmrtí v cele policajného zaistenia.

Asi slovenskí policajti sú nie spôsobilí vykonávať riadne svoju profesiu, keď nevedia, že keď dajú človeka s takýmto objemom alkoholu v krvi, že je celkom reálne, že im v cele zomrie. Toto bola predvídateľná udalosť.

Človek môže zomrieť na akútny dôsledok otravy alkoholom z predávkovania, úrazu, dopravnej nehody a tzv. withdrawal, čo mi slovník prekladá ako “alkoholové abstinenčné príznaky”.

Najlepšie to vysvetľuje Dr. G. v tomto videu. Je veľmi poučné a každý “expert” o tom, ako nedať alkoholikovi nič vypiť by si toto video mal naštudovať do detailu. Hlavne policajti.

U človeka, ktorý je chronický alkoholik, je jeho mozog navyknutý na určitú hladinu alkoholu. Keď tento alkohol ten mozog nedostane, a táto hladina alkoholu v krvi prudko klesne, reaguje následne autonómna nervová sústava nebezpečným zvýšením tepu, triaškou, záchvatmi, a ďaľšími príznakmi. Jedná sa o medicínsku pohotovosť, taký človek jednoducho potrebuje intervenciu na pohotovosti, potrebuje okamžite lieky, aby sa predišlo takémuto zbytočnému úmrtiu.

(Pozn.: Keď lieky nie sú dostupné, je lepšie, či možno aj život zachraňujúce podať alkohol, teda kým človek tú lekársku opateru dostane.)

Nechápem, ako môžu takto zomierať ľudia v cele policajného zadržania, ako úplne zbytočne zomrel tento človek. V tomto konkrétnom prípade zomrel len kvôli neschopnosti policajtov, ktorí sú nie riadne vyškolení, o čo v takýchto prípadoch ide. Tu nejde o morálku, tu ide o ľudský život. Lekár, ktorý nariadil pitvu konal správne.

Toto je ďaľší dôvod na odstúpenie či odvolanie zodpovedného ministra a áno, aj vlády. Aby nedošlo k nedorozumeniu, preto, lebo tu chýbajú systémové opatrenia aby sa takýmto zbytočným úmrtiam efektívne predchádzalo. Medzi tie zbytočné úmrtia patria aj obete alkoholu za volantom, nielen ti, ktorí kvôli alkoholu zomrú v cele policajného zaistenia.

V riadne spravovanej krajine sa takéto veci nedejú.

Človek s takým promile alkoholu aké mal tento človek už nedokáže posúdiť nebezpečnosť svojho konania. Ale to je nie správne riešiť takto, ako to “vyriešili” daní policajti.

Áno, následkom nebezpečného konania takýchto ľudí zomierajú na cestách nevinné obete, áno, to je pravda. Ale to sa nerieši v podstate akýmsi preventívnym zabíjaním, lebo keď takto opitého zavriete do cely, tak ste ho de facto odsúdili na istú smrť. Aj na to si treba davať pozor. Treba menej moralizovať. Treba viacej rozmýšľať. Moralizátori už narobili veľmi vela zla. Moralizovanie nerieši nič, len to robí zlo.

Tento prípad je dosť na to, aby tí, ktorí sú zodpovední za systémové prevenčné opatrenia, aby sa takéto veci nestávali, odstúpili. Takto to ďalej ísť nemôže.

Aký je rozdiel medzi komunistami, ktorí v 1986 zorganizovali prvomájový sprievod a organizátormi festivalu Pohoda v 2024?

13.07.2024

Lebo v oboch prípadoch sa hromadné akcie nemali konať. Akurát komunistov je dnes možné kritizovať ale organizátorov Pohody asi veľmi nie. (V minulosti som v diskusnom príspevku na Pravde skritizovala jednu učiteľku za to, že zobrala deti počas silného vetra na prechádzku a následne jedno dieťa zabil tuším konár zo stromu (podľa môjho názoru spolu s kriminálnym správaním [...]

Amorálnosť kanadských médií

07.07.2024

Aby som sa priznala, moc kanadské médiá nesledujem. Naozaj mi nemajú nič čo pozitívne ponúknuť. Ale posledné dni sa tieto médiá prepadli až popod dnúce dno. Keď totiž nejako náhodne zapnem rádio, napr. v aute, ihneď sa na mňa vyvalí spŕška amorálnosti. Predposledný piatok som chvíľku počúvala rádio, kým som šoférovala. Po celý čas rozoberali štrajk LCBO. LCBO [...]

Kam až vedie nenávisť Progresívneho Slovenska?

16.05.2024

Napriek tomu, že médiá tzv. hlavného prúdu masírujú verejnosť s tým, ako, citujem z jedného článku v Pravde, “Kým opozícia si uvedomila vážnosť situácie a zdržala sa slovnej agresivity, o niektorých koaličných politikoch sa to povedať nedá.” *** Neviem, či si niektorí novinári myslia o čitateľoch, že sú úplne blbí. Napríklad taká Iris Kopcsayová. [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.