Založ si blog

Vraj vodič zadržaný s 3. 04 promile alkoholu v krvi zomrel v cele policajného zaistenia

V článku som sa dočítala o ďaľšom zbytočnom úmrtí v cele policajného zaistenia.

Asi slovenskí policajti sú nie spôsobilí vykonávať riadne svoju profesiu, keď nevedia, že keď dajú človeka s takýmto objemom alkoholu v krvi, že je celkom reálne, že im v cele zomrie. Toto bola predvídateľná udalosť.

Človek môže zomrieť na akútny dôsledok otravy alkoholom z predávkovania, úrazu, dopravnej nehody a tzv. withdrawal, čo mi slovník prekladá ako “alkoholové abstinenčné príznaky”.

Najlepšie to vysvetľuje Dr. G. v tomto videu. Je veľmi poučné a každý “expert” o tom, ako nedať alkoholikovi nič vypiť by si toto video mal naštudovať do detailu. Hlavne policajti.

U človeka, ktorý je chronický alkoholik, je jeho mozog navyknutý na určitú hladinu alkoholu. Keď tento alkohol ten mozog nedostane, a táto hladina alkoholu v krvi prudko klesne, reaguje následne autonómna nervová sústava nebezpečným zvýšením tepu, triaškou, záchvatmi, a ďaľšími príznakmi. Jedná sa o medicínsku pohotovosť, taký človek jednoducho potrebuje intervenciu na pohotovosti, potrebuje okamžite lieky, aby sa predišlo takémuto zbytočnému úmrtiu.

(Pozn.: Keď lieky nie sú dostupné, je lepšie, či možno aj život zachraňujúce podať alkohol, teda kým človek tú lekársku opateru dostane.)

Nechápem, ako môžu takto zomierať ľudia v cele policajného zadržania, ako úplne zbytočne zomrel tento človek. V tomto konkrétnom prípade zomrel len kvôli neschopnosti policajtov, ktorí sú nie riadne vyškolení, o čo v takýchto prípadoch ide. Tu nejde o morálku, tu ide o ľudský život. Lekár, ktorý nariadil pitvu konal správne.

Toto je ďaľší dôvod na odstúpenie či odvolanie zodpovedného ministra a áno, aj vlády. Aby nedošlo k nedorozumeniu, preto, lebo tu chýbajú systémové opatrenia aby sa takýmto zbytočným úmrtiam efektívne predchádzalo. Medzi tie zbytočné úmrtia patria aj obete alkoholu za volantom, nielen ti, ktorí kvôli alkoholu zomrú v cele policajného zaistenia.

V riadne spravovanej krajine sa takéto veci nedejú.

Človek s takým promile alkoholu aké mal tento človek už nedokáže posúdiť nebezpečnosť svojho konania. Ale to je nie správne riešiť takto, ako to “vyriešili” daní policajti.

Áno, následkom nebezpečného konania takýchto ľudí zomierajú na cestách nevinné obete, áno, to je pravda. Ale to sa nerieši v podstate akýmsi preventívnym zabíjaním, lebo keď takto opitého zavriete do cely, tak ste ho de facto odsúdili na istú smrť. Aj na to si treba davať pozor. Treba menej moralizovať. Treba viacej rozmýšľať. Moralizátori už narobili veľmi vela zla. Moralizovanie nerieši nič, len to robí zlo.

Tento prípad je dosť na to, aby tí, ktorí sú zodpovední za systémové prevenčné opatrenia, aby sa takéto veci nestávali, odstúpili. Takto to ďalej ísť nemôže.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 07:38

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.