Založ si blog

Prečo médiá ospravedlňujú pašovanie drog a zakázaných látok?

Dnes ma doslova pobúrila propaganda zverejňovaná v celosvetových médiách, konkrétne danej americkej obvinenej Britney Griner za pašovanie drog a zakázaných látok do Ruska.

Obvinená Britney Griner spoza mreží drží fotografiu z nejakého basketbalového zápasu. Nechápem. Nechápem, čo chce svetu týmto povedať. A nechápem médiá, čo chcú týmto povedať čitateľom?

Fakt, že daná obvinená hrá basketball je nie ‘defense’, teda obhajoba za zločin pašovania, za ktorý ju relevantné orgány žalujú, že spáchala. Na súde sa nebavia o tom, či hrá basketball alebo či hrá na klavíri. Na danom súde sa bavia o tom, že pašovala do danej krajiny drogy.

 

Vraj ju, citujem članok v Pravde

17. februára po zadržaní na letisku po prílete do krajiny jej nikto nevysvetlil situáciu, v ktorej sa ocitla”.

Naopak, ja si myslím, že jej tú situáciu vysvetlili veľmi dobre a názorne. A vraj ešte môže byť rada, že ju takto nezadržali v Číne alebo v nejakej inej krajine (napr. Saudská Arábia), kde majú na podobné správanie sa absolútne nulovú toleranciu.

Nuž ja naozaj nechápem, čo je na tom ťažké pochopiť. Z publikovaných informácií  (iné nemám) vraj daná obvinená spáchala zločin pašovania drog a zakázaných látok.

Plne chápem zákonodarcov v každej krajine, ktorí nechcú ako vzor pre mládež fajčenie a užívanie drog. Drogy sú pliaga ľudstva a akékoľvek glorifikovanie užívania drog je zlé a trestuhodné.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.