Založ si blog

Film o Diane, v hlavnej role Naomi Watts

Pozrela som si opäť film Diana, ktorú v hlavnej úlohe stvárnila Naomi Watts.

Prvý krát som si tento film bola pozrieť na jeho premiére v roku 2013. DVD som si kúpila ihneď ako bolo v predaji. Odvtedy som si toto video pozrela nespočetne veľa krát.

Je to nádherne a citlivo spracovaný príbeh o posledných dvoch rokoch života Princeznej Diany, ktorý treba precítiť. Je to film, umelecký zážitok, ktorý, aby ho človek precítil a aby mu človek rozumel, musí vidieť viacej krát.

Diana bola žena, ktorá rozdávala lásku a ktorá chcela byť milovaná. V skutočnosti však skutočnú lásku nikdy nezažila. Síce dostala milióny kvetín a kytíc ale nikdy sa jej nedostalo skutočnej lásky.

Prvý krát sa vydala za muža, ktorý ju nemiloval. Keď sa rozviedla, opäť padla do náručia muža, ktorý ju nemiloval. Nakoniec zomrela v autonehode. Niektorí hovoria, že zomrela lebo jej od žiaľu puklo srdce (po anglicky na “broken heart”).

Vo filme bolo nádherne umelecky znázornené, ako sa k nej správal muž, ktorý ju akože miloval. Na jeho telefonát čakala Diana do smrti. Nikdy jej nezavolal.
Na konci filmu ho ukážu ako zaniesol Diane jednu kyticu kvetín.

Ako aj muž, Prince Charles, ktorý sa s ňou oženil, svoju lásku dokázal deklarovať tak, že priletel s vládnym kráľovským špeciálom pre jej mŕtve telo.

***

Tento film o Diane pozerám rada, lebo je o skutočnom živote. Nestrieľa sa v ňom, nie je v ňom žiadne fyzické násilie, žiadny okázalý sex alebo nahotinky.
Tento film je o žene, ktorá milovala ľudí napriek tomu, že skutočnú lásku nikdy nezažila. O to viacej však lásku rozdávala.

Nádherný, pravdivý film.

 

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?