Založ si blog

Slovensko nepovažujem za právny štát

Nikdy som nemala pocit, že Slovenská republika je právnym štátom. Vlastne, v spravodlivosť, keď o nej majú rozhodovať na súdoch asi kdekoľvek na zemeguli je len nejaký imaginárny pojem v celej histórii ľudstva. Ako príklady môžem poukázať na spravodlivosť spracovanú aj v seriáli Garrow’s Law, keď “spravodlivosť” bola obesiť10 ročné dieťa; keď “spravodlivosť” bola upáliť ženu, lebo bola žena a nie muž (muža by obesili). Pre úplnosť, Garrow’s Law je britský seriál o William Garrow, ktorý bol generálnym prokurátorom v Anglicku v 1812 až 1813 a ktorý uviedol do praxe pojmy ako prezumpciu neviny a ďaľšie legálne fikcie. Alebo dá sa poukázať aj na “spravodlivosť’ spracovanú v československej kinematografii, Kladivo na čarodejnice. Tiež podľa skutočných udalostí. Také sú dejiny súdnych rozhodnutí. “Spravodlivé”.

Rovnaký pocit mám dnes, keď som sa dočítala, že v Slovenskej republike sa od dnes nesmie kritizovať verejná osoba; mám na mysli osobu vykonávajúcu verejný úrad. Nebudem písať ktorý, lebo mám pocit, že to sa už nesmie.

Keď ktorýkoľvek verejný činiteľ daruje zbrane v značnej hodnote cudzej krajine a keď tak urobí po návšteve istého cudzieho verejného činiteľa, ja osobne to považujem za vlastizradu bez ohľadu na to, aký má na to názor nejaký “spravodlivý” sudca na Krajskom súde v Bratislave. Hlavne, keď je to za takých okolností, keď niektorí ľudia poberajúci dôchodok, ktorí celý život pracovali, nemajú v starobe dosť na zaplatenie energií, jedla a liekov.

Navyše, keď súd zakáže kritizovať verejnú osobu, ja to považujem za útok na jeden zo základných pilierov demokracie. A môj názor je, že keď v krajine padne jeden zo základných pilierov demokracie, potom už daná krajina prestáva byť demokratickou krajinou.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.