Založ si blog

Hrôzy, keď je človek odkázaný v Ontáriu na opatrovateľskú službu

Môj manžel je po tom, ako mu jeden z tých lekárov, ktorí vyučujú medicínu tu na univerzite v Toronte, odmietol dať odporúčanku špecialistovi a tiež predpísať antibiotiká, keď ich potreboval, skončil odkázaný na opatrovateľskú službu v Ontáriu.

***

Tu je to tak, že keď sa rodinný príslušník stará o takto odkázaného rodinného príslušníka, nedostane absolútne nič. Ale za to je povinný poskakovať okolo tzv. ošetrovateliek. Otvárať dvere, byť prítomný keď sa im uráči prísť, ak vôbec prídu, nanosiť plienky a všetko, čo k opatrovaniu treba (čo je nie lacná zálezitosť sama o sebe), a čo som sa dozvedela posledne je, že pre tieto ošetrovateľky musím mať extra telefón, aby si mohli cez tento telefón riešiť svoju dochádzku. Ich agentúra trvá na tom, že tieto ošetrovateľky musia mať tzv. security kód na tento osobný smart phone.

***

Takže som vybavila tzv. smart phone ale taký, len na prijímanie hovorov a keďže môj manžel je stále doma, tak tento telefón má nie downloadovať dáta ale používať domáci WIFI.

***

Dnes mi prišiel účet za tento telefón, ktorý mimochodom môj manžel nepoužíva. Na účte bolo extra 50 dolárov plus 15% daň z pridanej hodnoty. Pretože nejako na tomto smart phone, ktorý používajú len ošetrovateľky, bolo stiahnutých 457 MB dát.

***

To znamená, že niektorá z nich sa v tomto telefóne hrabala tak, že umožnila tomuto smartphone ‘downloadovať dáta’.

***

A to sú tieto ošetrovateľky a ich agentúra také drzé, že si vymáhajú odo mňa právo siahať na môj smart phone, lebo vraj si na mojom smart phone musia robiť svoju dochádzku.

***

Teda vlastne chcú moje heslo, pin a všetko, a minimálne tu v Ontáriu sa im nedá nijako vysvetliť, že osobný telefón je osobný telefón. A tiež, že som nie otrok, (keďže niekoľko krát do týždňa jednoducho neprídu a svoju prácu jednoducho vôbec neurobia) ktorý tu má zadarmo, bez nároku na akúkoľvek odmenu byť zaťažená len preto, lebo si zdravotníci, lekári, či ošetrovateľky odmietajú urobiť riadne svoju prácu, za ktorú sú, mimochodom, v tejto provincii, kráľovsky zaplatení.

***

V januári som mala tri týždne tzv. vertical diplopia a strávila som zopár dní na pohotovosti. (Že som manžela prebaľovala, keď pre mňa išla sanitka, to sa stalo viacej ako jeden krát.) Doslova aj v ten deň, keď som bola na pohotovosti som musela manžela prebaľovať, lebo ošetrovateľkám sa neuráčilo prísť do práce. A neexistuje tých slov, aby ich agentúra pochopila, že majú svoju prácu, za ktorú su riadne platené, urobiť a to neznamená, že to bude za nich robiť osoba ako ja, dokonca, keď mám sa sama zotaviť. A tiež, že mi tento zbytočný stress naozaj nerobí dobre.

***

PS. A ešte by som rada pridala, že prečo vôbec ja mám vysvetľovať týmto ošetrovateľkám, či ich agentúre, alebo tým, ktorí tú agentúru objednávajú, tu v Ontáriu tzv. LHIN, aké ja mám zdravotné problémy. Kde sme? Tu neexistuje už právo na súkromie v tejto provincii?

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.