Založ si blog

Otvoriť kostoly by bolo šialenstvo

Náboženský fanatizmus je evidentne veľmi nebezpečná amorálna diagnóza. Žiadneho normálneho zodpovedného človeka by v tejto dobe nenapadlo otvárať kostoly aby sa vraj mohli veriaci pomodliť. Vraj modlenie pomáha. Pomáha v čom? V roznosení nákazy?

Lebo ľudia si vraj na Slovensku nemôžu kúpiť normálne veci potrebné ku každodennému životu aj keď ich v obchode mali. Lebo dané regále vraj na Slovensku prekryli páskou aby nedajbože si niekto nekúpil ihly či nite, novú plachtu do postele, či hoci aj novú gumičku do gatí, keď už ani spodné prádlo sa tam vraj kúpiť teraz nedá. Ale čo trápi ministra v Matovičovej vláde? Vraj kostoly, vraj Veľká noc, vraj spoveď, či sväté prijímanie a podobné itiny. Je 21. storočie z ktorého sme už viacej ako jeho pätinu prežili.

Vraj minister Krajniak sa dal počuť, citujem:

Nie, nemám k dispozícii žiadnu vedeckú štúdiu a dôkazy. Asi sa ale môžeme zhodnúť na tom, že duchovná služba a modlitba ľuďom uškodiť nemôže. A vyzerá to tak, že viacerým ľuďom zjavne pomáha.

Pomáha k čomu? Dostať sa skôr na ten druhý svet (ktorý neexistuje)?

Kto už sa musí modliť, ten či tá sa môžu pomodliť doma. Aj deti sa dnes učia z domu. Aj ľudia dnes pracujú z domu. Každý kto môže. Detto, každý, kto má potrebu sa modliť, nech tým neobťažuje iných a hlavne nech tých iných neohrozuje na životoch. Lebo práva jednych končia tam, kde sa začínajú práva iných. V tomto prípade právo na život.

Osobne som toho názoru, že minister, ktorý prišiel s hlboko amorálnym nápadom otvoriť kostoly v tejto situácii, by mal podať demisiu a ak nie, tak by mal byť zo svojej funkcie odvolaný. Evidentne totiž nemá v poriadku rebríček hodnôt taký, aby mohol slúžiť pre blaho svojho národa, čo je podmienkou výkonu akejkoľvek verejnej funkcie.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.