Založ si blog

Už ani ja neverím, že Lučanský spáchal samovraždu.

A navyše, nejako mám taký pocit, že Mária Kolíková by mala podať demisiu, lebo (nielen) podľa môjho názoru túto funkciu nezvláda.

Čo sa týka Lučanského, podľa môjho názoru, nejako si nemôžem pomôcť, nechať ho, ale nielen jeho, počas celých sviatkov na samotke a bez akéhokoľvek kontaktu s rodinou, pretože bol umiestnený v kolúznej väzbe v cele vzdialenej viacej ako 400 kilometrov od jeho bydliska, za formu psychického nátlaku až týrania.

Navyše počula som klebety, že sú či boli dozorcovia, konkrétne v Prešovskej väznici, ktorí tam väzňov aj bili. Takéto indície navyše naznačil aj bezpečnostný analytik Milan Žitný v denníku Pravda a ja mu nemám dôvod neveriť; a to aj na podklade toho, čo som ja počula z klebiet.

Ale hlavne, ak ministerka spravodlivosti nedokáže zabezpečiť aby sa sanitka dostala k človeku vo vážnom ohrození života v primeranom čase, tak to je legitímny dôvod na to, aby odstúpila zo svojej funkcie pre nekompetentosť a neschopnosť zastávať funkciu ministerky.

Pretože keď sú systémové opatrenia na vstup do väznice také, že to trvá 20 minút aby sa tam záchranári dostali, tak tie systémové opatrenia sú zlé a potenciálne ohrozujú na živote nielen väzňov ale aj personál väznice. Ako nevpustiť v primeranom čase záchranárov do priestorov väznice len preto, lebo by mohli potenciálne mať niečo v sanitke, tak to je naozaj veľmi silná paranoja. Keby horelo, tiež budú kontrolovať hasičov, či náhodou nemajú v hasičskom aute kontraband pre väzňov?

To okrem tých opatrení, keď nejako automaticky predpokladajú, že človek, ktorý mal takú zmenu či krízu v živote ako mal Lučanský, že sa nepokúsi o samovraždu.

Podľa publikovaných vyjadrení viacerých psychológov sa vraj nedá so 100% istotou určiť, či niekto spácha samovraždu alebo nie. Ak sa to nedá s istotou určiť, potom naozaj nechápem, že prečo sú takéto vyšetrenia vôbec relevantné a prečo sa podľa takých nekomptentných vyšetrení rozhoduje o ďaľšom postupe ohľadne väzby?  Opäť, systémové opatrenia sú nie dostatočné a odrážajú inkompetenciu zodpovedných. Teda ďaľší dôvod na odvolanie ministerky, ktorej tento rezort patrí, pre jej neschopnosť zodpovedne zastávať tento post.

Okrem toho, zákonný sudca by mal sledovať aj to, ako je zaobchádzané s väzňami vyšetrovanými v kolúznej väzbe. Keď je však obvinený umiestnený vo väznici vzdialenej viacej ako 400 kilometrov od miesta súdu, táto kontrola výkonu väzby a spôsob zaobchádzania s väzňom sa nedá riadne vykonávať. Opäť ďaľšie nie dostatočné systémové opatrenie, a ďaľší dôvod na odvolanie z funkcie ministerky, ktorej patrí tento rezort.

Právny štát sa nedá vybudovať s takouto nekompetetnou ministerkou, preto vybudovanie právneho štátu a nastolenie dôvery občanov v tieto inštitúcie si vyžaduje odvolanie ministerky spravodlivosti. A kladné hodnotenie Zuzany Čaputovej tohoto rezortu je iba dôkazom toho, že tých, ktorí by mali byť zo svojich postov odvolaní pre inkompetenciu zastávať danú funkciu je viacej a pokiaľ takého nekvalifikované a nekompetentné osoby budú zotrvávať na týchto postoch, bude tých nešťastí ešte veľa. Otázka znie, že aká krajina je Slovensko, keď vedome klame a zavádza ešte aj prezidentka, a nielen ministerka spravodlivosti?

Právny štát sa takto nebuduje.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.