Založ si blog

Koho nazýva Maiga démonmi?

Dnes som sa v titulkoch v správach zo Slovenska dozvedela, že vraj Ibrahim Maiga vybavoval pre Pavla Ruska šamana, aby ho vraj zbavil démonov. Samozrejme, vraj Pavol Rusko neplánoval útek napriek tomu, že na Najvyššom súde sa práve začalo pojednávanie o jeho odvolaní sa proti rozsudku, ktorý Pavla Ruska odsúdil na 19 rokov za mreže. A my všetcia samozrejme žerieme seno, lebo sme si vo svojej hlúposti namýšľali, že človek odsúdený na 19 rokov väzenia, o ktorom odvolaní proti tomuto rozsudku sa práve má pojednávať na Najvyššom súde Slovenskej republiky, keď vlastne akútne hrozí, že Najvyšší súd Slovenskej republiky tento rozsudok potvrdí, bude rozmýšľať ako sa tejto bezútešnej realite vyhnúť. Nie, Pavol Rusko sa vraj žiadnemu takémuto trestu vyhnúť nechcel, len si chcel vybaviť šamana. Vraj šaman zanalyzoval nejaké dáta a pripravil za 700 eurs  pre Pavla Ruska obetné menu: kravu, barana a červeného kohúta.

Ibrahim Majga, ktorý vraj, hovorí sa, že už v minulosti pomohol ujsť inému odsúdenému, vraj len poradil svojmu dobrému kamarátovi Paľkovi, že vraj v Afrike sa to robí tak, že sa človek očistí a zbaví sa démonov, ktorí po ňom idú.

A ja som si myslela, že Ibrahim Maiga študoval na Slovensku. Neviem, akosi toto jeho vyjadrenie vo mne nabudzuje dojem, že sa toho veľa na Slovensku nenaučil. Lebo, koho nazýva Maiga démonmi? Orgány činné v trestnom konaní? Prokurátora Šantu? Vyšetrovateľov policajného zboru? Znalcov?

Evidentne sa Maiga nič nenaučil o právnom štáte, o tom, že keď niekto porušuje zákony, že následne v právnom štáte toto riešia súdy a nie šamani. To samozrejme okrem toho, že organizovanie úteku alebo napomáhanie k úteku napríklad z väzenia, alebo v takom prípade, v akom bol Pavol Rusko (náramok na nohe), je tiež zločin definovaný v tresnom zákone, napríklad v paragrafe 348 Trestného zákona. Podľa Trestného zákona platného v Slovenskej republike je horná hranica trestu za napomáhanie k úteku päť rokov odňatia slobody.

Zákony sa majú vzťahovať na každého rovnako, teda nikto by nemal byť nad zákonmi. A nad zákonmi by nemal byť ani Ibi Maiga, aspoň nie v právnom štáte, ktorým sa Slovenská republika snaží byť.

Aj keď neviem, či toto celé, čo robí Pavol Rusko je len divadlo, aby nešiel kam podľa môjho názoru patrí, teda za mreže, ale aby ho namiesto za mreže poslali do blázninca. Dúfam, že sa tak nestane a že všetky tieto hysterické pokusy o vyhnutie sa spravodlivému trestu budú náležite odmenené ako sa pre takých ako Pavol Rusko patrí.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.