Založ si blog

Fico ma dnes totálne znechutil

Fico povedal (5:50),

“… považujem za škandál a považujem za spáchanie trestného činu, a verím, že prokuratúra to bude stíhať, keď novinári zverejnili mená sudcov a ako kto hlasoval, pretože takto sa vytvára neuveriteľný nátlak na sudcu …”

(7:02)

“..dúfam, že nebudete spochybňovať moje skúsenosti v oblasti ústavného práva a medzinárodného práva z ľudských práv …”

***

Nuž ja niečo viem o tom, akú minimálne jednu skúsenosť má Fico z oblasti medzinárodného práva v oblasti ľudských práv. Podnet na ESĽP podala moja svokra vtedy, keď bol Fico agentom pre zastupovanie Slovenskej republiky na ESĽP v Štrasburgu. Podnet podala preto, lebo jednoducho nemala inú možnosť domôcť sa nápravy. Po podaní sťažnosti na súd mohol napríklad Fico zjednať nápravu veľmi jednoducho a rýchlo. Neskôr tá reprezentácia Slovenska spočívala aj v tom, že Slovenská republika klamala aj na tomto súde. Asi je čestnejšie klamať.

Vraj ministerstvo rozhodlo. Len zabudli priznať, že do dnešného dňa to rozhodnutie, ktorým vraj uznali nárok mojej už nebohej svokry jej doteraz nedoručili. Nikdy to rozhodnutie nedoručili. Moja nebohá svokra získala len kópiu tohoto rozhodnutia tak, že si vyžiadala v roku 2006 na MH SR  podľa práva na informácie, kópiu jej spisu, ktorý viedli na MSPMN SR (ktoré sa neskôr zlúčilo s MH SR) a aj to jej v prvom kole nevyhoveli a musela sa vtedy odvolávať k vtedajšiemu ministrovi MH SR,  aby vôbec dostala niečo zo spisu vo veci, ktorej bola vtedy účastníčkou konania. Originál rozhodnutia o Vyporiadaní jej reštitučného nároku o ktorom vraj rozhodli 4. marca 1997  jej nikdy nedoručili.

Išlo tu tiež o ľudské práva. Konkrétne o právo na spravodlivý súdny proces (kam patrilo aj rozhodovanie o reštitučnom nároku na úrovni vtedajšieho ministerstva) ako aj o práve na majetok. Klamstvo, ktoré vtedy Slovenská republika prezentovala aj na medzinárodnom súde pre ľudské práva malo za následok aj, že reštitúciu mojej svokry sa nikdy nepodarilo dotiahnuť do konca.

***

Človek by predpokladal, že niekto, kto o sebe tvrdí, že je expert na právo, ako to Fico o sebe tvrdí, že taký človek bude rozumieť tomu, že prečo musí byť rozhodnutie ministerstva riadne doručené oprávnenej osobe a aj toto doručenie musí byť riadne vykonané. Tiež by človek očakával, že takýto expert bude vedieť, ako vyzerá doručenie rozhodnutia a že o čom to celé je, prečo sa to robí a tak ďalej.

***

Zo sobotných dialógov 12. septembra 2020 som sa však dozvedela, že Ficovi asi viacej záleží na nejakých imaginárnych, len jemu známych práv vrahov, či tým/tej, ktorá figurovala v sprostredkovaní či objednaní týchto a možno aj iných vrážd.

 

Ja sa len zamýšľam, že prečo mu viacej záleží na nejakých vrahoch ako na poctivých ľuďoch. Asi za tým bude niečo viacej.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.