Založ si blog

Nepáči sa mi politická nestabilita

Nepáčia sa mi sústavné zrody nejakých nových politických strán či subjektov. Považujem to za politickú nestabilitu. Politik má kandidovať len v takej politickej strane s programom ktorej sa stotožňuje.

Nemyslím si, že je prínosom, keď na politickej scéne je priveľa politických subjektov. Voliči potom následne inklinujú k tomu, aby vyberali nejakú známu tvár namiesto toho, aby vyberali konkrétny politický program.

Tiež si nemyslím, že je šťastné vytvárať ďaľší politický subjekt v tejto dobe. Teda míňať na toto energiu. Keď sa destabilizuje pomaly celý svet. Keď hrozí globálna ekonomická recesia. Z pohľadu Slovenskej republiky tiež, keď som napríklad včera počula Trumpa hovoriť o možnom uvalení cla na automobily vyrábané v Európe.

Čo sa týka rôznych nových hnutí v USA, myslím si, že ich cieľom je len ukázať v novembri tohoto roka USA v plameňoch, ako demonštráciu toho, čo dosiahol Trump keď pôjde istá skupina voličov v USA k volebným urnám. Proste, ja si myslím, že niekto tu zámerne destabilizuje USA a aj zvyšok sveta. A tí, ktorí sme niečo o Bezmenovovi počuli vieme, že po destabilizácii nasleduje kríza a potom normalizácia. A k tej normalizácii príde tak ako k nej prišlo vždy predtým.

Čo chcem povedať je, že nepovažujem za správne sa opičiť po týchto rôznych hnutiach dnešných dní. Teda zakladať nové strany, platformy a podobne.

Prichádza globálna ekonomická kríza, a asi aj globálna politická kríza v tom, že demokrati v USA urobia všetko možné aj nemožné aby v novembri uchopili koryto. Úlohou politikov by malo byť navigovať svoju loď cez tieto búrlivé vody tak, aby loď zostala nepoškodená. Teda pokiaľ sa dá, tej búrke, ktorá prichádza sa vyhnúť. A nie naopak.

Nedokázala som dopočúvať tú Šimečkovu tlačovú konferenciu …

24.08.2024

Vypočula som si časť reakcie Michala Šimečku na Ficovu tlačovú besedu, v ktorej zverejnil niektoré fakty o rodinných príslušníkoch Michala Šimečku. *** Reakciu Michala Šimečku som si nedokázala celú vypočuť. Proste v nej natáral Michal Šimečka toľko manipulatívnych bludov, že som to naozaj nedakázala počúvať do konca. Môj osobný názor po vypočutí si časti [...]

Proste žasnem

14.08.2024

Dočítala som sa v médiách, že vraj 18 tisíc ľudí vyšlo v utorok 13. augusta 2024 do ulíc v Bratislave aby žiadali odvolanie ministerky kultúry a ministra spravodlivosti. No tak keď toto sú tie najväčšie starosti týchto ľudí čo za toto vyšli protestovať do ulíc tak to im musí byť sveta žiť. *** Exriaditeľ Kancelárie prezidenta SR Metod Špaček vraj povedal o [...]

Aký je rozdiel medzi komunistami, ktorí v 1986 zorganizovali prvomájový sprievod a organizátormi festivalu Pohoda v 2024?

13.07.2024

Lebo v oboch prípadoch sa hromadné akcie nemali konať. Akurát komunistov je dnes možné kritizovať ale organizátorov Pohody asi veľmi nie. (V minulosti som v diskusnom príspevku na Pravde skritizovala jednu učiteľku za to, že zobrala deti počas silného vetra na prechádzku a následne jedno dieťa zabil tuším konár zo stromu (podľa môjho názoru spolu s kriminálnym správaním [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.