Založ si blog

Infovojna je jeden veľký dezinformačný web plný hoaxov

Občas toto médium sledujem. Alebo možno lepší termín bude občas počúvala, sledovala. Pretože každý seriózny človek, ktorý im naletel, musí pomerne rýchlo zistiť, že sa jedná len o veľmi neseriózne sociálne médium, ktoré zverejňuje hoaxy.

Napríklad tento posledný s https://www.infovojna.sk/article/video-odhalenie-falsovania-kocnerovej-threemy.

Tak po prvé, neverím tomu, že znalecký posudok na túto Threema aplikáciu dával súdu hochštapler formátu Ľuboša Hricu. Jednoducho zavádzač a hochštapler, čo sa týka jeho “objavov” a publikovaných tvrdení ohľadne Threema.

Vo videu tento Hrica ukazuje, ako možno zmeniť obsah správ v aplikácii Threema. Samozrejme, že sa obsah týchto správ dá zmeniť, keďže tieto správy sú uložené v nejakom súbore. A tento súbor sa dá nejakou inou aplikáciou otvoriť a prepísať. Hrica použil Excel, ale prepísať súbor sa dá samozrejme aj inými aplikáciami. Veď aj na mesiac sa dá zaletieť. Všeličo sa dá.

Lenže je tu jeden veľmi dôležitý háčik. A to ten, že keď by niekto takýmto primitívnym spôsobom, ako to predviedol Ľuboš Hrica menil dátový súbor, ktorý v aplikácii používa Threema, tak v tomto dátovom súbore zanechá stopy ako po prvé. A navyše to “riešenie” na prepísanie daného dátového súboru, ktorý Threema v aplikácii používa si vyžaduje vymazanie pôvodného dátového súboru a jeho nahradenie modifikovaným dátovým súborom. A to je niečo, čo si všimne pri podrobnej analýze daného mobilu každý súdny znalec v danej špecializácii, teda každý expert v oblasti “Computer forensics”.  Dala som tu link na článok z Wikipédie na tému „Computer forensics“, lebo si myslím, že daná referencia pre tieto účely nadmieru postačuje.

Rekonštrukcia súborov vymazaných z počítačovej pamäte je dnes už stará, otrepaná a bežná záležitosť. Ak by niekto s Kočnerovým mobilom manipuloval takýmto primitívnym spôsobom, ako to prezentuje vo svojom videu Ľuboš Hrica, tak by tam v pozadí zostali stopy, ktoré nielen forenznému expertovi v kybernetike jednoducho neujdú. Je to taká elementárna vec, ktorú si myslím, že by zvládol každý jeden absolvent kybernetiky. Mimochodom, ja tiež, ak by som musela.

Neverím tomu, že dnes existuje seriózny expert v oblasti kybernetiky, ktorý by naletel tejto do neba volajúcej sprostosti, ktorú prezentuje vo svojom videu Ľuboš Hrica.

***

A čo sa týka Jany Teleki, snáď vo svete už okrem Infovojny neexistuje žiadne iné médium, ktoré by jej choré výplody spublikovalo. Daným článkom, ktorý jej spublikovala Infovojna však prekročila daná Jana Teleki všetky tolerovateľné medze.

Fakt je, že nikto si žiadnu objednávkovú verziu Threemy nerobil. Fakt je, že Peter Tóth a ani nikto iný Kočnerov mobil nemanipuloval. A fakt je aj to, že Kočner je nie prvý prípad, kde “Computer forensic science” zásadne pomohla k vyriešeniu zločinov. A asi to nie je ani posledný prípad.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.