Založ si blog

Prečo sa bojím koronavírusu COVID-19

  1. Pretože toto je nový typ vírusu, na ktorý nikto na zemeguli nemá imunitu.
  2. Pretože podľa vyjadrenia WHO 3.4% tých, ktorí sa nakazia týmto vírusom, zomrie. Väčšinou starí ľudia, ľudia trpiacimi aj inými chorobami (pľúcne choroby, srdcové choroby, vysoký krvný tlak, cukrovka, rakovina, …).
  3. Pretože tento vírus sa šíri kvapôčkovou infekciou a tento vírus zotrváva na rôznych povrchoch až niekoľko dní.
  4. Pretože proti tomuto vírusu dnes ešte neexistuje účinné očkovanie.
  5. Pretože aj ľudia, ktorí ešte nemajú symtómy nákazy infikujú iných.
  6. Pretože na tento vírus neexistujú dnes účinné lieky.
  7. Pretože mnohí ľudia, ktorí sa ním nakazia, budú potrebovať ventilátory a intenzívnu starostlivosť, ktorú, ak sa nakazí priveľa ľudí odrazu jednoducho túto starostlivosť nebude možné zabezpečiť každému. (Ak sa nakazí odrazu milión ľudí v krajine ako napr. Slovensko (naozaj len príklad, lebo to isté platí na kdekoľvek inde na svete), a z nich sto tisíc bude v určitom štádiu choroby odkázané na ventilátor a intenzívnu starostlivosť, aká je šanca, že každý takúto starostlivosť dostane? Pretože personál, prístroje, …
  8. Pretože svet je dnes v mnohých prípadoch riadený ľuďmi, ktorí sú nie zodpovední a ktorí takúto hrozbu berú na ľahkú váhu. Napríklad nezrušenie neesenciálnych hromadých akcií, ako napr. religiózne stretnutia a aktivity (návštevy kostolov), rôzne športové podujatia či festivaly (to sa týka aj Olympiády, ktorá sa má uskutočniť toto leto), divadielných či filmových predstavení, a tak ďalej. Sem patria aj všetcia tí zamestnávatelia, ktorí by mohli umožniť prácu z domu, ale neurobia tak, a sem patrí aj umožnenie online formy vzdelávania namiesto tej v klasických triedach.
  9. Pretože vo svete je príliš veľa nezodpovených a egoistických ľudí, ktorým je úplne jedno, že nakazia iných svojim nie zodpovedným správaním sa.
  10. Pretože vo svete dnes existuje príliš veľa nedovzdelaných a hlúpich politikov, ktorí nechápu, že najlepšou obranou ľudstva proti tomuto novému vírusu COVID-19 je znemožniť tomuto vírusu, aby sa množil. To by sa dalo dosiahnuť, ale iba keď sa na vrcholové miesta v politike a inde dostanú len ľudia, ktorí sa sú ochotní celoživotne vzdelávať tak, aby dokázali robiť zodpovedné rozhodnutia, keď je to potrebné napríklad aj na záchranu životov iných, napr. čo sa týka aj COVID-19.
  11. Pretože na svete ale aj na Slovensku ich je príliš veľa nezodpovedných médií, ktoré dávajú priestor rôznym hochštaplerom a pokútnym šarlatánom, či antivakcinárom, ktorí majú dosť veľký vplyv na mnohých ľudí, ktorí potom svojim nezodpovedným správaním sa ohrozujú iných ľudí na životoch. Čo sa týka antivakcinárov, o tých si myslím, že zvyšujú počet zbytočných testov na COVID-19 v týchto dňoch na Slovensku, pretože teraz sa evidentne testujú aj ľudia, ktorí prišli z oblastí výskytu COVID-19 a ktorí majú ‘len obyčajnú chrípku’, proti ktorej existuje účinné očkovanie. Ak by sa boli bývali zaočkovali proti tej ‘obyčajnej sezónnej chrípke’, neboli by chorí a nebolo by ich treba testovať ani na COVID-19 a ušetrili by sa peniaze.
  12. Pretože som v minulosti chrípku prekonala, v dobe, keď sa ešte bežne neočkovali všetcia, a pamätám sa, že to bolo strašné. 41°C teploty, strašná únava, a tak ďalej. Žiadna chrípka nie je sranda a táto COVID-19 je ešte horšia. A to aj na bežnú chrípku ľudia aj umierajú a nielen na túto COVID-19.

Viď https://www.youtube.com/watch?v=FN6S7jrAb8Q ale aj všetky predošlé videá tohoto autora k danej problematike vírusu COVID-19.

A tiež: https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6 a https://www.youtube.com/watch?v=XjEacUyp4vY.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.