Založ si blog

Čo sa stalo Čaputovej keď ide o starodôchodcov?

Má kŕč v ruke? Že sa vraj teraz nebude vyjadrovať, keď ide o našich hlavne starodôchodcov? O jej vyjadrenie tu nejde, tu ide o jej podpis, ktorý žiaľ musí dať pod tento zákon prijatý Národnou radou Slovenskej republiky. Žiaľ, aby nadobudol platnosť, musí ho podpísať táto osoba.

Ja sa pýtam, čo jej bráni podpísať zákon o 13. dôchodku ihneď, ešte pred voľbami?

Ide totiž hlavne o tých starších dôchodcov, ktorí pracovali celý život ale preto, lebo inflácia plus rôzne poplatky či zdražovania základných potrieb rástli rýchlejšie ako valorizácia dôchodkov, teraz títo dôchodcovia, ktorí odišli do dôchodkov v 90-tych rokoch, majú dôchodky už neprimerane nízke a mnohokrát nemajú dosť ani na jedlo a lieky keď zaplatia za poplatky za bývanie. Nehovoriac už o iných potrebách. A ide samozrejme aj o tých ďaľších dôchodcov.

Čaputová nie je, a nikdy nebude mojou prezidentkou pretože podľa môjho názoru nemá žiadnu empatiu ani sociálne cítenie. Osoba, ktorá má empatiu a sociálne cítenie nikdy nebude mať potrebu robiť ani sekundu okolky s podpísaním takéhoto zákona. Preto ona nepatrí, podľa môjho názoru, na post prezidentky Slovenskej republiky.

Post prezidenta Slovenskej republiky by nikdy nemala zastávať žiadna osoba, ktorej je priťažko zobrať do ruky pero a podpísať zákon, ktorý schválila Národná rada Slovenskej republiky, ktorým sa spláca aspoň časť dlhu, ktorý máme voči staršej generácii, ktorá celý život tvrdo pracovala a teraz má mať právo na pokojnú starobu.

Je morálnou povinnosťou osoby v úrade prezidenta tento zákon podpísať ihneď a to bez absolútne akýchkoľvek výhovoriek.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

ATACMS, Ukrajina

ATACMS či vojenskí poradcovia. Zameria Kyjev pomoc z USA aj na zničenie Krymského mosta?

23.04.2024 06:00

Už tento týždeň by Ukrajina mohla z USA dostať ďalekonosné Armádne taktické raketové systémy – ATACMS.

Marina Francisti, Ana Meši

Zubná turistika očami lekárok zo Srbska: Slovákov trápi bezzubosť, chodia k nám po protézy aj implantáty. Láka ich cena

23.04.2024 06:00

Stomatologičky zo Srbska nám priblížili, čo láka Slovákov do ich ambulancií.

vojna na Ukrajine, vojak, obrnené vozidlo, front

ONLINE: Briti zvýšia pomoc Ukrajine. Putin by sa nezastavil na poľských hraniciach, tvrdia

23.04.2024 05:55, aktualizované: 07:15

"Ak sa Putinovi umožní uspieť v tejto agresívnej vojne, nezastaví sa na poľských hraniciach," vyhlásil britský premiér po ohlásení rekordnej pomoci.