Založ si blog

Čo ja považujem za prejavy nacizmu a fašizmu

Ja nepovažujem za prejavy fašizmu či nacizmu nejaké čísla či spôsoby pozdravu. S výnimkou ‘Heil Hitler’ ale takýto pozdrav ani meno snáď v dnešnej dobe po skončení 2. SV nikto ani nepoužíva; a ak, tak snáď len nejaký duševne chorý blázon. Alebo herci vo filmoch depiktujúcich danú dobu, ale to je o niečom inom, nie o schvaľovaní zverstiev v danej dobe. (Detto neschvaľujem ani používanie swastiky a pod.)

Za prejavy fašizmu a nacizmu ja osobne považujem tie prejavy, ktoré predviedli tí, ktorí vykrikovali na antimítingu ĽSNS, tuším to bolo v Levoči, “Nech žije Kiska!”. Teda konkrétne tie prejavy, keď sa okrem týchto pokrikov vyhrážali účastníkom daného zhromaždenia ĽSNS slovami “Zabime ich!” alebo keď na verejnosti na danom antimítingu tancovali, či poskakovali s fotografiami väzňov v koncentračných táboroch na transparentoch v rukách. Následne sa tomuto davu, v ktorom sa takto vyhrážali, či v ktorom tancovali, či poskakovali s danými dokumentárnymi fotografiami väzňov v koncentračných táboroch poďakovala Irena Biháriová. Poďakovala, nie odsúdila dané fašistické prejavy v danom dave stúpencov Kisku, či ‚PS Spolu‘, či ‚Za ľudí‘.

Tiež za prejavy fašizmu či nacizmu považujem vulgárne správy posielané napríklad Mazurekovi či Lívii Garčalovej, či keď ju na mítingu fyzicky napadnú, či sa jej vyhrážajú fyzickým napadnutím, pričom sa polícia tomuto nečinne prizerá.

Tiež za prejavy fašizmu či nacizmu považujem ja osobne keď lúpežne prepadnú starú ženu vracajúcu sa z práce tak, že jej spôsobia veľmi vážne zranenia vyžadujúce si nemocničné liečenie po dobu niekoľkých týždňov a niekoľko mesiacov doliečovania, pravdepodobne s trvalými následkami na jej zdraví. Keď napadnú iných ľudí a spôsobia im pritom veľmi vážne zranenia. Keď obťažujú spolužiačky v škole. A keď médiá umožnia takéto prejavy verejne ospravedlňovať tým, že vraj tí, ktorí tú ženu takto beštiálne napadli sú vraj mentálne zaostalé deti, ako to predviedli.

Ja za prejav ani fašizmu a ani nacizmu nepovažujem symboly ale konkrétne skutky. V poslednej dobe tie konkrétne skutky fašizmu či nacizmu predviedli práve tí stúpenci, ktorým ďakovala na mítingu Biháriová, či predtým v inom mediálnom výstupe Truban, či Kiska. Samozrejme, pretože odsudzujem ako fašizmus tak aj nacizmus, nevolím tých, ktorí takéto prejavy verejne schvaľujú. Teda ani tú stranu, ktorej predsedom je Kiska, ani tú, ktorej predsedom je Truban.

 

Mimochodom, o sudkyni Ružene Sabovej si myslím toto:

 

 

 

Aktualizované: 25 po polnoci, 30. 1. 2020:  Dôvod prečo si to myslím o danej sudkyni a aj ďaľších napíšem v druhom dieli k tomuto blogu. Po anglicky sa to v odbornej literature nazýva “The Void-for-Vagueness Doctrine” a týka sa zrozumiteľnosti kriminálneho práva, tzv. Clarity in Criminal Statutes. Lebo to, čo urobili zákonodarcovia aj slovenskí sudcovia z kriminálneho práva je výsmech spravodlivosti, kde odsudzujú ľudí za spôsob pozdravu či za nosenie trička a podobne, ale kde vyhrážanie zabitím či inou formou násilia je v poriadku. Dnes som nestihla. Ale poburuje ma nekompetentnosť slovenských sudcov či ďaľších zákonodarcov, ktorí sa zdá, že túto doktrínu vôbec nepoznajú či nikdy o nej nepočuli.

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Kedy si ja myslím, že bol unesený právny štát na Slovensku

08.01.2024

Dnes som si do pozadia zapla LIVE rozpravu v NR SR o zrušení špeciálnej prokuratúry. Predtým som si vypočula tiež niektoré vysoko afektované prednesy na tlačovej konferencii opozičných strán Michala Šimečku či aj napríklad, podľa môjho názoru, beznádejne amatérske vystúpnie poslankyne Holečkovej, ktorej prejav sa mne osobne zdal vysoko preafektovaný; teda to okrem toho, [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 11 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.