Založ si blog

Čaputovej príhovor je ten najhorší možný novoročný príhovor, aký vôbec môže niekto predniesť

To, čo som uviedla v nadpise je môj úprimný názor.

Keď v krajine, kde začína byť bezpečnoť obyvateľov jeden z najvážnejších problémov, sa Čaputová podujme inštruovať predstavených cirkvi, o tom, čo majú kázať veriacim v kostoloch, tak to je horšie ako zle.

Mám na mysli celkovú bezpečnosť vo všetkých oblastiach života.

Keď sledujem správy zo Slovenska, tak denno denne čítam o dopravných nehodách, mnohé pod vplyvom alkoholu alebo aj iných omamných látok. Čítam pravidelne o chodcoch, ktorí zahynuli potom, ako ich zrazili autá aj na priechodoch pre chodcov. Pravidelne sa začínajú objavovať správy o prevrátených autobusoch, nákladných či osobných autách; pričom niektoré z týchto nehôd sú spôsobené aj nesprávnym sklonom vozovky, iné tým, že iní hazardujú na cestách či nútia svojich zamestnancov porušovať dopravné a bezpečnostné predpisy napríklad tým, že im naložia ťažší náklad ako je nosnosť vozidla.

Ďaľšia kategória ohrozovania bezpečnosti na Slovensku je v ignorovaní stavebných vyhlášok a predpisov, kvôli čomu ja tvrdím, že nastala aj posledná tragédia, keď vybuchol plyn v tom paneláku v Prešove.

Ďaľšia kategória ohrozovania bezpečnosti na Slovensku je vo výchove celej generácie, ktorá nevie ani len toľko, že keď všade cítiť plyn, čo treba urobiť. Pomôcka: ísť ľahnúť si spať s tým, že snáď to nebuchne je nie to, čo sa má urobiť a to ani vtedy, keď to povie osoba, ktorá je zamestnaná v záchrannej službe. Mimochodom, čo tam tá osoba vlastne robí a aká je presne náplň jej práce by ma veľmi zaujímalo, keď si dokáže za takýchto okolností ísť ľahnúť spať, keď všade naokolo cítiť plyn? Ale hlavne, že o transexualite či homosexualite sa pomaly učia aj deti v predškolských zariadeniach. Čo na tom, že tu potom máme generáciu, ktorá o civilnej obrane nevie takmer nič, že áno pani Čaputová? Ale hlavne, že sa našli obetní baránkovia, že áno?

O bezpečnosti žien, ktoré sa vracajú z práce v určitých lokalitách ani nebudem tu písať. Veď na čo, keď bezpečnosť nepovažuje za potrebné autor novoročného príhovoru ani len spomenúť. (Samozrejme okrem feministickej propagandy ako násilníci bijú svoje manželky to nezabudla Čaputová spomenúť.) Veď to sa len deti hrali, čo na tom, že 60 ročná žena skončila s veľmi vážnymi poraneniami v nemocnici, kde predpokladaná doba hospitalizácie je viacej ako 4 týždne. Pričom doba liečby bude zrejme podstatne dlhšia. A čo tam po ďalších obetiach, toho hasiča a mnohých ďaľších, že?

Za ohrozovanie bezpečnosti považujem aj pracovné podmienky mnohých zamestnancov. Či už tých, ktorí musia pracovať za pásom v automobilkách, mnohokrát aj seniorov, bez pitného režimu či v prijateľných pracovných teplotách, pričom možno hlavne v prípade starších zamestnancov musia pracovať v tempe v ktorom už nevládzu, čo viacej krát skončilo tak, že skolabovali priamo na pracovisku. Dokonca som sa niekde dočítala, že minimálne v jednom takomto prípade zamestnanca, ktorý za pásom skolaboval, len odsunuli a ostatných dali pracovať ďalej, ako keby sa nič nestalo.

V tejto súvislosti by som rada poukázala na prejavenú nenávisť a bezcharakternosť lídra politickej strany PS Spolu, z ktorej ste vy, pani Čaputová vzišli, konkrétne, keď sa Truban verejne vyjadril o robotníkoch s veľkým dešpektom. V pamäti si držím aj prípad jednej zamestnankyne vášho úradu, ktorá sa nenávistne vyjadrila o účastníkoch pochodu za práva nenarodených.

Vážená pani Čaputová, ja nepotrebujem ani inštrukcie ani náznaky vo vašom tzv. novoročnom prejave, ohľadne toho ako a koho mám voliť. Dnes som dostala hlasovanie lístky. Už som zakrúžkovala tých, ktorým dám ja hlas. Rozhodla som sa, že bezpečnosť je na prvom mieste, lebo kým je nie bezpečnosť zabezpečená, nedá sa nič pozitívne dosiahnuť. Bezpečnosť je dnes priorita číslo jedna. Ako tá na cestách, či tá na pracoviskách (aby napríklad zamestnávateľ od zamestnanca nemohol žiadať to, čo je nie bezpečné, lebo keď sa zamestnancovi nepáči tak môže ísť ), či aj tá, aby sa dalo slobodne prejsť po ulici bez toho aby človeka napadli, olúpili, zmlátili, či aj zabili. To všetko sa stalo a stále deje. A to ja vidím ako najzávažnejší problém, ktorý je dnes vo veľkej miere ignorovaný tými, ktorí vládnu, vytláčaný na okraj záujmu všade vo verejnom priestore a nahradzovaný modernými témami ako LGBTI+, či nelegálna migrácia.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.