Založ si blog

Slovensko si robí (nielen) pojednávaním s Ruskom hanbu pred celým svetom

V článku Kauza zmenky: Rusko sa na pojednávanie opäť nedostavil, údajne je hospitalizovaný je uvedené:

“Klinkhammer vo svojej svedeckej výpovedi taktiež uviedol, že by musel zmenky nahlásiť v USA vzhľadom na to, že je CME americká spoločnosť, kótovaná na burze v New Yorku. Ich nenahlásenie by mohlo spôsobiť aj vyšetrovanie americkou FBI.”

Neverím tomu, že justícia na Slovensku si celkom uvedomuje, alebo je jej to možno aj jedno, že aké renomé vytvárajú Slovenskej republike, keď sa maznajú s takým podvodníkom a falšovateľom zmeniek ako je Pavol Rusko, inak bývalý podpredseda a minister hospodárstva v Dzurindovej vláde.

Lebo po tejto paródii si na budúce každá spoločnosť, ktorá napríklad obchoduje svoje akcie na NYSE alebo inej svetovej burze, rozmyslí, či bude na Slovensku čokoľvek investovať.

***

Inak s Pavlom Ruskom to je nie prvý prípad, keď sa takto správal, ako to teraz predvádza v súdnom konaní. Aj moju nebohú svokru obkradol, keď bol Pavol Rusko ministrom hospodárstva, za čo nikdy neniesol žiadnu trestnú zodpovednosť, ako by v každej krajine, kde platia právne princípy, bol býval niesol.

Do celej reštitučnej kauzy mojej nebohej svokry nemiestne zasiahol aj vtedajší minister hospodárstva  a podpredseda vlády Slovenskej republiky Pavol Rusko, ktorý je dnes trestne stíhaný a obžalovaný okrem iného aj za prípravu (objednávku) vraždy a falšovanie zmeniek. V každom prípade, svojho času, za svojho ministrovania, vlastným podpisom zmenil metodiku uspokojenia reštitučných nárokov podľa §2 ods. 3. zákona č. 87/1991 Zb., tak, že J&T ASSET MANAGEMENT správcovská spoločnosť a.s. vymenila akcie RIF za podielové listy, (nemôžem si odpustiť poznámku, že ak by takto spravoval majetok hociktorý správca v ktoromkoľvek skutočnom právnom štáte, tak by skončil za mrežami, pretože spravovanie majetku sa nemá rovnať jeho krádeži), pričom zhodnotenie RIF si ponechal správca a oprávnenej osobe vyplatil len nominálnu hodnotu a aj to len jednu tretinu inak asi z jednej polovičky z dôkladne premasírovanej ceny z nehnuteľností, ktoré mali byť celé fyzicky vrátené reštituentke.”

Nemôžem si odpustiť poznámku, že keď by boli bývali aplikovali zákony na Pavla Ruska vtedy, keď kriminálne “zmenil metodiku” uspokojovania reštitučných nárokov, nemohol by neskôr falšovať zmenky a robiť Slovenskej republike hanbu po celom svete. Ono je to totiž úplne jedno akými honosnými slovami opíšu krádeže, stále sú to len krádeže a podvody. Presne ako je jedno do akého rúcha sa vlk oblečie, stále je to len vlk.

A za ešte väčšiu tragédiu považujem fakt, že na Slovensku sú sudcovia, a iní experti či “experti” na právo, ktorí nechápu, o čo ide v takýchto prípadoch inak nie veľmi sofistikovaných podvodov, do akých sa namočil dnes obžalovaný Pavol Rusko.

***

Ešte tragickejšie je divadlo, ktoré sa dnes hrá v Ruskovej a Kočnerovej kauze zmeniek pre celý svet, v ktorom obžalovaný Rusko diriguje sudcov ako majú postupovať v trestnom súdnom konaní proti nemu. Lebo v právnom štáte by sudca použil na obžalovaného Pavla Ruska “Contempt of Court” procedúru. A lekár, ak by si dovolil vystaviť falošnú diagnózu aby asistoval obžalovanému v obštrukciách v trestnom súdnom konaní by skončil minimálne pred disciplinárkou a možno by stratil aj licenciu na vykonávanie praxe lekára. Ale na Slovensku je to tak.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.