Založ si blog

Súhlasím s Ficom

Súhlasím s Ficom, že po Mníchovskej zrade nemožno Británii veriť. Mimochodom, čo sa týka tejto veci, nemožno veriť ani Nemecku, ani Francúzsku, a ani Taliansku.

Mníchovská zrada je jedna z najväčších zrád v novodobej histórii ľudstva. Nikdy som nikde nezachytila, že by sa za túto zradu na občanoch vtedajšieho Československa aspoň ospravedlnili. Mnohí pociťujeme aj v osobných životoch následky tejto zrady dodnes.

Vtedy, keď boli zaviazaní medzinárodnou zmluvou, že mali Československu pomôcť v prípade ak by bolo napadnuté, tak sa spojili s agresorom a 29. septembra 1938 si v Mníchove delili Československo ako vojnový lup. Do miestnosti, kde si tento lup delili, Československo neprizvali, a Československí diplomati museli ponížene čakať pred zatvorenými dverami kým Chamberlain, Daladier a Mussolini debatovali s Hitlerom o vtedajšom Československu.

Dňa 30. septembra 1938, potom ako Neville Chamberlain vystúpil z lietadla, predniesol tieto slová:

The settlement of the Czechoslovakian problem, which has now been achieved is, in my view, only the prelude to a larger settlement in which all Europe may find peace. This morning I had another talk with the German Chancellor, Herr Hitler, and here is the paper which bears his name upon it as well as mine.

V preklade:

Vyriešenie problému ohľadne Československa, ktoré sa teraz dosiahlo, je podľa môjho názoru iba predohrou k väčšiemu riešeniu, v ktorom môže nájsť mier celá Európa. Dnes ráno som sa opäť porozprával s nemeckým kancelárom Hitlerom, a tu je dokument, ktorý nesie jeho meno ako aj moje meno.

Chamberlain adresoval vo svojom príhovore dňa 30. septembra 1938 Československo ako problém, hoci faktom je, že vtedy bolo Československo jednou z najvyspelejších krajín na svete a malo vysokú životnou úroveň.

Mimochodom, takmer vo všetkých zdrojoch, ktoré som našla, túto zradu dodnes opisujú termínom “agreement”, čo v preklade znamená dohoda. Prešlo 81 rokov po tejto zrade na Československom ľude ale Angličania dodnes neboli ochotní nielen sa riadne ospravedlniť, ale dodnes neboli ochotní ani len pravdivo opísať pakt, ktorý vtedy urobili s Hitlerom. Teda, že sa jednalo o zradu. Tento pakt doslova a do písmena dodnes opisujú termínom “Munich Agreement”, v preklade Mníchovská dohoda, a nie “Munich Treason” , teda Mníchovská zrada, ako by tento pakt mali správne opisovať vo všetkých historických knihách a v učebniciach. Myslím si, že máme právo toto od nich požadovať. A nielen to. Ja si myslím, že za túto zradu by nám mali vyplatiť riadne odškodnenie.

 

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.