Založ si blog

Pani poslankyni Grausovej

Pre neznalých pani MUDr. Natália Grausová je poslankyňou NR SR za ĽS NS. Môj názor na ňu je, že je to veľmi dobrá poslankyňa. Avšak dnes mňa sklamala tónom svojej faktickej poznámky ohľadne zákona o zákaze chovu zvierat na kožušiny.

Nepochopila som, čo chcela poslankyňa Grausová komunikovať. Že zvieratá nemajú právo na dôstojný život vo svojom prirodzenom prostredí? Videla pani Grausová spôsob, akým sú tieto zvieratá chované a pripravované o život? A prečo majú byť tieto zvieratá zabíjané? Pre ženskú márnotratnosť?

Súhlasím s tým, že je zlé, ak žena môže mať dieťa, ale pre svoju opäť márnotratnosť sa rozhodne radšej napríklad pre kariéru a preto, keď otehotnie uprednostní interupciu. Tiež si myslím, že ohľadne zákona o interupciách treba možno niektoré veci doriešiť. Napríklad aby nikto nemal právo nútiť ženu aby podstúpila interupciu. Áno, také veci sú odsúdenia hodné ale stávajú sa. Ale tieto dve témy, teda interupcie, alebo potrat, a týranie zvierat by som nespájala nikdy v tom zmysle, že kým nebude ľudský život chránený od jeho počatia, že nemáme morálne právo zakázať zbytočné týranie zvierat v podobe ich chovu pre ich kožu či kožušinu. Zvieratá tiež cítia.  Podľa môjho názoru všetky cicavce cítia. Vtáky asi tiež. V každom prípade, majú právo na život vo svojom prirodzenom prostredí.

Zvieratko potrebuje svoju kožu rovnako ako každý iný tvor. Poslankyňa NR SR Ing. Eva Antošová uviedla potrebnú tému, dobrý zákon, ktorý má zakázať chov zvierat pre ich kožušinu.

Kožuchy naozaj dnes nikto nepotrebuje nosiť, keďže dnešný odevný priemysel má spústu alternatív ku kožušine. Dokonca sa dnes dajú kúpiť aj luxusné lodičky alebo sandále vyrobené v Špenielsku a nie z kože. Výborne sa nosili.

Okrem toho, tie zvieratká, ktoré sa chovajú na kožušinu, sú chované v nehumánnych podmienkach.

Je tu aj iný aspekt, ktorý v debate v NR SR nezaznel.

Kedysi som videla film, ktorý urobil jeden bývalý zamestnanec v takýchto farmách, kde zvieratá zabíjali pre kožušinu. Pravdivý film. Ten človek, ktorý tam pracoval nebol psychopat. Bol to človek, ktorý cítil. Preto mal z tej práce nakoniec doživotnú traumu.

Pani Grausová, ak už vás netrápi, že zvieratá sú zbytočne, často krát kvôli odsúdenia hodnej márnotratnosti tých, ktorí nosia kožušiny, týrané, mohol by vás motivovať hlasovať za zákon proti chovu zvierat pre kožušiny minimálne fakt, že chov a spôsob zabíjania týchto zvierat spôsobuje zamestnancom zbytočný stres, čo tiež poškodzuje ľudské zdravie.

Chcela som na záver pripojiť odkazy na dokumentárne filmy či webstránky, ktoré pripravili tí, ktorí v takýchto farmách pracujú. Ale povedala som si, že zodpovední ľudia si dokážu nájsť fakty k tejto téme sami.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.