Založ si blog

Vraj: Právo pokojne sa zhromažďovať sa zaručuje. A vraj: Zhromaždenie sa nesmie podmieňovať povolením orgánu verejnej správy.

Qui fert malis auxilium, post tempus dolet.

The one who aids the wicked suffers in the end.

 

Ústava Slovenskej republiky hovorí:

Čl. 28

(1)   Právo pokojne sa zhromažďovať sa zaručuje.

(2)   Podmienky výkonu tohto práva ustanoví zákon v prípadoch zhromažďovania na verejných miestach, ak ide o opatrenia v demokratickej spoločnosti nevyhnutné na ochranu práv a slobôd iných, ochranu verejného poriadku, zdravia a mravnosti, majetku alebo pre bezpečnosť štátu. Zhromaždenie sa nesmie podmieňovať povolením orgánu verejnej správy.

A vraj máme v Slovenskej republike demokraciu.

***

Mesto Trenčín povolilo na piatok 20.9.2019 zhromaždenie neregistrovaného hnutia vraj “Slušného Slovenska”. O ktorom sa dá povedať, že je všetkým možným okrem slušného. Moja téza je, že dané hnutie je nie slušným.

***

Vyzývať na anarchiu a rozvrat štátu ja nenazývam “slušnosťou”. Pre mňa je absolútne neakceptovateľné, aby ktorákoľvek samospráva dávala verejný priestor na takéto vyjadrenia.

Vykrikovať po námestiach, že vraj nemáme dôveryhodnú vládu ja osobne považujem za anarchiu. Vykrikovanie po námestiach klamstvá, že hlas ľudu odvolal Fica a Gašpara je tiež formou anarchie. A detto je formou anarchie vyzývať na odvolanie celej vlády. Fico odstúpil sám, nikto ho neodvolal. Dá sa povedať, že ani Gašpara neodvolal “hlas ľudu”. Ja osobne za formu anarchie považujem aj to, keď takýmto aktivitám je dávaný priestor v médiách.

***

Vláda Slovenskej republiky vzišla z demokratických volieb. Bola to vôľa ľudu.

Vláda sa v demokratických krajinách formuje podľa toho, koho si ľud v SLOBODNÝCH voľbách (bez cudzích vplyvov zo zahraničia) zvolí ako svojich zástupcov vo vláde a v parlamente.

Programy, ktoré vláda, ktorú máme dnes, prijíma, napríklad obedy zadarmo sú dobré programy. Ja osobne nepovažujem nielen za “slušné” ale ani za niečo, čo by malo byť ešte v medziach zákona, aby kde kto vykrikoval po námestiach, že je to zlý program. Detto Vianočné dôchodky pre dôchodcov, ktorí pracovali celý život a majú dnes mizerné dôchodky, napríklad aj preto, lebo bolo “sprivatizované” aj to, čo nikdy nemalo byť sprivatizované a aj preto, lebo vstupom do EÚ Slovensko de facto stratilo svoju potravinovú sebesačnosť. Nebudem tu rozoberať celý program vlády, to je nie účelom tohoto blogu. A tiež netvrdím, že vláda SR neurobila žiadnu chybu. Chyby totiž nerobí len ten, kto nič nerobí. Ale opäť, účelom môjho blogu je nie hodnotiť činnosť vlády, či jej klady a mínusy. To urobia občania v nadchádzajúcich voľbách.

***

Predovšetkým, ja som nikde nenašla, že by ZSS bolo niekde registrované ako subjekt.  Aj so všetkým, čo má verejnosť právo o nich vedieť. Napríklad, kto sú ich zodpovední predstavitelia a aj tí v pozadí, kto ich financuje a z akých prostriedkov, aký je ich program a tak ďalej a tak ďalej.

***

Čo sa týka strany ĽS NS je to riadne registrovaná politická strana. K svojej registrácii splnila všetky podmienky na to potrebné. Má zverejnený program aj ako a kým sú financovaní a všetko.

***

Včera sme si tu, aj s manželom pozreli to fiasko, ktoré predvádzala Farská a spol. opäť na námestí. Bolo to niečo na spôsob predvolebného zhromaždenia. Niečo na spôsob predvolebného mítingu. Na tribúne sa vykrikovalo, koho nemajú vraj ľudia voliť. Mám len takú pripomienku, že ZSS je nie registrovaný politický subjekt. A tiež som ich nenašla registrovaných v zozname evidovaných tretích strán. Preto považujem za porušenie zákona, aby tento subjekt vykonával aktivity, ktoré majú ovplyvňovať nadchádzajúce voľby do NR SR.  Alebo akékoľvek iné voľby, pretože sa jedná o aktivity, ktoré narúšajú integritu volebného procesu. Voľby sa konajú podľa zákona zverejneného v zbierke zákonov Slovenskej republiky. Pretože ak budú ZSS takéto aktivity zasahujúce do volebného procesu tolerované, tak narušia slobodné voľby, na ktoré majú občania Slovenskej republiky inherentné právo v zmysle Ústavy Slovenskej republiky.

Čl. 30

(1) Občania majú právo zúčastňovať sa na správe verejných vecí priamo alebo slobodnou voľbou svojich zástupcov.

Farská a spol. sú nie volení zástupcovia ľudu. Opäť, aspoň podľa mojich informácií, nie sú registrovaní ako politický subjekt.

***

V zmysle Ústavy Slovenskej republiky majú ľudia tiež právo

Čl. 29

(3)   Občania majú právo zakladať politické strany a politické hnutia a združovať sa v nich.

***

Záverom.

Považujem za ANARCHIU, keď mesto Trenčím poskytuje verejné priestranstvo neregistrovanému subjektu, ktorý vzýva na anarchiu a odvolanie vlády. Považujem priamo za perfídne, keď to isté mesto nedovolí zhromaždnie riadne registrovanej politickej strane. A tiež to považujem za porušenie zákona ako aj Ústavy Slovenskej republiky.

 

Dúfam, že tí, ktorí v Slovenskej republike zodpovedajú za integritu a zákonnosť volieb nepovažujú Ústavu Slovenskej republiky za trhací kalendár, ako sa kedysi vraj jeden politik tiež tak vyjadril. Pretože:

 

Bonis nocet quisquis pepercerit malis.-> He hurts the good who spares the bad. (Publilius Syrus)

 

Aktualizované:

Čl. 31

Zákonná úprava všetkých politických práv a slobôd a jej výklad a používanie musia umožňovať a ochraňovať slobodnú súťaž politických síl v demokratickej spoločnosti.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.