Založ si blog

Čaputovú je nutné odvolať z funkcie

Som toho názoru, že Čaputová už mala dosť času na to, aby si prečítala a naštudovala Ústavu Slovenskej republiky. A som toho názoru, ze občan Slovenskej republiky, ktorý nie je schopný sa túto Ústavu SR naučiť a pochopiť, čo je v nej napísané, nemá právo a nemôže zastávať úrad prezidenta Slovenskej republiky.

 

Denník SME informoval o tom, že Čaputová vyjadrila znepokojenie, že „niektoré hlasy vykresľujú liberálne hodnoty ako hrozbu našej spoločnosti„.

***

V článku (1) Ústavy Slovenskej republiky je napísané čierne na bielom, citujem

(1)   Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo.

Opakujem,  “Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo.”

***

Keď Čaputová v zahraničí sa prezentuje znepokojením, že sú tu občania, ktorí neakceptujú liberálnu ideológiu či liberálne hodnoty, čo je jedno a to isté, porušuje tým ústavu Slovenskej republiky vtedy, keď takto reprezentuje Slovenskú republiku v zahraničí. Takéto správanie sa je absolútne neprijateľné aby predvádzala hlava štátu.

Ja ako občan nemám žiadnu povinnosť vyznávať žiadne liberálne hodnoty. Mám na to právo. A mám právo trvať na tom, že osoba v úrade prezidenta Slovenskej republiky sa bude pohybovať len a len v medziach toho, čo je napísané v Ústave Slovenskej republiky. V Ústave Slovenskej republiky som nikde nenašla zmienku o žiadnych liberálnych hodnotách a keď už sme pri tom, nie je tam nič ani o liberálnej demokracii.

 

Aktualizované:

Článok 107 Ústavy SR

Prezidenta možno stíhať iba za úmyselné porušenie ústavy alebo za vlastizradu. …

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18, aktualizované: 13:17

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.