Založ si blog

15. -teho augusta ráno môjho času som si vypočula tlačovú besedu Roberta Fica

A mne sa zdá, aspoň odtiaľto, kde žijem, že všetko, čo povedal Fico malo hlavu a pätu a jednoducho sa mi to všetko zdalo správne a logické.

***

Potom som strávila celý deň vo svojej záhrade, kde som musela urobiť dosť špinavú robotu, teda povynášať zeminu z komposterov, obohatiť nimi zeleninové hriadky a potom som ešte zasadila semiačka na ďaľšiu úrodu, pretože potom ako som povyťahovala cesnaky z hriadok mi tam zostalo voľné miesto. Šalátiky ešte dorastú, aj reďkvičky, aj špenátik. A samozrejme, burinu môžem vytrávať od rána do večera a na ďaľší deň tam bude opäť. Po tomto výkone a potom ako som navarila večeru som si sadla za počítač aby som si troška oddýchla a prečítala som si aké problémy majú slovenskí novinári. Teda minimálne tí v denníku SME. No, ešte dobre, že som sedela, keď som si popri kartách pustila mimoriadny podcast denníka SME. Síce, tak mi treba, ale tie hlúposti, čo vyjdú z ich šéfredaktorky sa niekedy celkom zaujímavo počúvajú. Človek si tak občas urobí obraz až ako od reality odtrhnutí  a v akom hlbokom morálnom dne sa niektorí novinári a šéfredaktori niektorých slovenských mienkotvorných denníkov nachádzajú. A aké “problémy” riešia. Či si Fico tyká s Kočnerom?

***

Šéfredaktorku SME očividne vôbec nezaujíma, že na Slovensku jesto politická strana, ktorej predseda sa priznal k užívaniu ilegálnych narkotík a o ktorom vyšlo najavo, že o takýchto svojich skúsenostiach vraj diskutoval aj so žiakmi stredných škôl. A vraj, že sa k takýmto skutkom priznal mu má vraj slúžiť ku cti. Takto som sa to aspoň niekde dočitala v slovenskej tlači. (Aby neprišlo k nedorozumeniu, z tohoto neobviňujem šéfredaktorku SME.) Nie, toto asi nevidia v denníku SME ako problém, na ktorý by mali upozorniť voličov v nadchádzajucich voľbách. Problém, ktorý majú je, či si Fico tyká s Kočnerom.

***

Schválne. Pozrela som si, kedy Marián Kočner promoval na Univerzite Komenského. V roku 1986. Skončil žurnalistiku, ktorá sa študuje na Filozofickej fakulte.

Pozrela som sa, kedy promoval Fico. Promoval na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v roku 1986. Mimochodom, štúdium skončil s vyznamenaním.

Prečo to píšem? Pretože ako Filozofická fakulta UK, tak aj Právnická fakulta UK mali v tých rokoch priestory na Šafárikovom námestí v Bratislave. Viem, od decembra 1985 som tam dokonca pracovala v Ústave aplikovanej matematiky a výpočtovej techniky v pozícii matematik/analytik. A viem, kde sme sa stravovali. V jedálni na Šafárikovom námestí č. 6, kde sa stravovali aj študenti Filozofickej fakulty UK aj Právnickej fakulty UK.

Teda sa kľudne mohli stretnúť aj tam. A ak si vtedy (hypoteticky) potykali, tak čo asi očakávajú novinári z denníka SME? Že im Fico má akože vysvetľovať, nuž viete, my sme rovnaký ročník, chodili sme do tej istej jedálne/školy a tak ďalej? (Keď hovorím o škole, mám na mysli budovu.)  A ak by aj, robí to Fica zodpovedného za to, čo spáchal či mal spáchať Kočner? Lebo ja tomu naozaj nerozumiem. Mám si odteraz vykať so všetkými svojimi kamarátmi z detstva, zo škôlky, zo školy, zo šachového klubu či tých ktorých som stretla v pionierskych táboroch napríklad? Aby ma náhodou šéfredaktorka z denníka SME neobvinila, ak náhodou sa jej niekto z mojich bývalých spolužiakov, či kolegov náhodou znepáči, že som spoluvinník … čo ja viem, … ale nie, mená radšej neuvediem.

***

Len záverom, Fico mal pravdu, keď sa na takéto nezmyselné otázky že vraj novinárov otočil a odišiel. Minimálne u mňa si tým urobil jedno extra plus. Mimochodom, ja by som sa v takej situácii tiež otočila a odišla. Vy by ste snáď konali inak?

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18, aktualizované: 13:47

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

vláda, rokovanie, saková, fico

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.