Založ si blog

Prečítala som si dnes v bleskových správach na Pravde

Vraj sa medvedík čistotný nasťahoval do ZOO  v nemeckom Heidelbergu.

Vraj medvedík čistotný. Poriadny oxymoron, tá jeho charakteristika, že vraj ‘čistotný’. Skôr by som ho opísala, ako ‘vychytralý’.

Mám ich totiž na záhrade. Zdemolovali mi podlahu v záhradnom domčeku. Vytrhávajú klíčky kukurice, ktorá by inak vyrástla aj pod čiernym orechom, ale nie, keď je medvedík čistotný, po anglicky raccoon,  naookolo. Asi nám aj obrali jablká z našej jablone. Chodia kontrolovať náš kompost. Tú ich čistotnosť si pravidelne pripomínam, keď musím po nich pravidelne čistiť.

Mám aj dve pouličné komunálne mačky, ktoré dokrmujem. Všimol si to medvedík čistotný,  a tak keď dostane jesť mačka, príde aj on. Drzo, aj cez deň. A nie, nie je chorý. Mačky sa ho síce snažia odohnať, ale nejde to. Videla som aj ako dostal od mačky zopár krát po prdelke, ale medvedík čistotný to odignoruje. Manžel mi hovorí, že už len čaká, kedy ten medvedík čistotný začne mňaukať.

Hoci tento medvedík čistotný sa nešpecializuje len na mačaciu stravu. Kľudne sa pohostí aj na slnečnicových semiačkach pre vtáčiky, či arašidoch pre veveričky, ktoré máme tiež, a ktoré sú tiež súčasťou života v Toronte.

A nedajbože, keď niečo náhodou vonku zabudnem; také, čo sa dá zjesť. Vždy si následne overím, ako funguje ňufáčik medvedíka čistotného; ten totiž nikdy nezabudne.

Medvedík čistotný je neoddeliteľnou súčasťou Toronta. Mali sme tu aj takého, ktorý po 9/11 vypol ističe a tým vypol svetlo v Rogers Centre, čo je veľká športová hala, ihneď potom, ako odohrali obe hymny súťažiacich. Celé Toronto následne rozprávalo o tom, ako terorista vypol elektrický prúd. Aj hlásateľ to tak oznámil vo večerných správach, že po reklame ukážu toho teroristu, ktorý tie ističe vypol. Po prestávke ukázali záznam z bezpečnostnej kamery, ako medvedík čistotný preliezol ostnatý plot, otvoril skrinku s ističmi a povypínal ich. Vraj to malo dohru aj na profesioálnej komore. Naozaj by ma zaujímalo, ako sa tí, ktorí tento priestupok, že technici nezamkli skrinku s ističmi, ktorá bola za ostnatým drôtom v uzavretom areáli, tvárili a či im aj potrhávalo kútikmi úst, keď toto opisovali do správ: ‘Nezabezpečili skrinku pred medvedíkom čistotným’.

Aj iné príhody sa viažu na medvedíka čistotného v Toronte a takmer narušili aj nejaké susedské vzťahy. Istí novousadlíci z oceánie vraj majú také náboženstvo, že nechávajú dary pre svoje božstvo vo forme potravy vonku. Ale všimol si to samozrejme medvedík čistotný. A tak to vždy prišiel zjesť. Lenže títo ľudia nevedeli nič o medvedíkovy čistotnom a obvinili susedov, že ich mačka im chodí zjesť tieto ich dary pre ich božstvo. Ale susedia žiadnu mačku nemali. A tak sa dohodli, že si teda tú mačku spolu pôjdu spoza okna pozrieť … a vraj keď uvideli medvedíka čistotného, ako si prišiel pochutnať na tom, čo tam nechali novousadlíci pre svojich bohov, tak nakoniec vybuchli všetcia smiechom.

Mali sme tu takých medvedíkov čistotných, ktorí sa vyšplhajú po balkónoch (asi sa tu nedá nechať jedlo na balkóne). Mali sme tu aj takého, ktorý sa šplhal aj po stavebnom žeriave.

Z pohľadu osoby žijúcej v Toronte, ktoré je vraj aj hlavné mesto medvedíka čistotného, lebo ich tu vraj žije najviacej na svete, nuž mňa by asi veľmi nenahovorili, aby som si ho išla obzerať do ZOO. Poznajúc ich, ani sa tomu medvedíkovi čistotnému nečudujem. Veď tam má kamarátov aj je o neho dobre postarané.

 

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.