Založ si blog

Prečo v týchto voľbách dám hlas strane SMER-SD. Diel tretí.

Ďaľší dôvod prečo dám hlas Strane SMER SD je bankový odvod. Ja osobne považujem správanie sa bánk za hlboko amorálne, keď bez akejkoľvek v podstate skutočnej práce/výroby tzv. produkujú obrovské tzv. profity.

Teraz nechcem tvrdiť, že zamestnanci bánk nepracujú, ale ja považujem za úlohu bánk aby peniaze spravovali, nie aby si ich privlastňovali.

Ja idem dokonca ešte ďalej. Banky by nemali mať právo produkovať žiaden tzv. profit. Majú mať, podľa môjho názoru, právo na to, aby si odpísali zo zisku náklady na administratívu za spravovanie peňazí, ale nič viacej.

Pretože, podľa môjho názoru, peniaze vznikli ako univerzálne platidlo, ktoré malo nahradiť bartový obchod; teda výmenný obchod, kde sa vymieňal tovar za tovar.

Osobne považujem za hlboko amorálne, keď chýbajú peniaze na základné životné potreby pre obyvateľov, ale banky si privlastňujú mega zisky.

Kam až vedie nenávisť Progresívneho Slovenska?

16.05.2024

Napriek tomu, že médiá tzv. hlavného prúdu masírujú verejnosť s tým, ako, citujem z jedného článku v Pravde, “Kým opozícia si uvedomila vážnosť situácie a zdržala sa slovnej agresivity, o niektorých koaličných politikoch sa to povedať nedá.” *** Neviem, či si niektorí novinári myslia o čitateľoch, že sú úplne blbí. Napríklad taká Iris Kopcsayová. [...]

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Germany Russia Ukraine

Utečenci strácajú kontakt s Ukrajinou. Čo ukázal prieskum v Poľsku, Nemecku a Česku?

18.05.2024 10:00

Minimálne polovica Ukrajincov, ktorí sú v Poľsku, Nemecku a Česku, sa na Ukrajinu zrejme nevráti. Vyplýva to z čerstvého prieskumu.

nemecko letisko lietadlo mníchov aktivisti klíma

Klimatickí aktivisti ochromili prevádzku mníchovského letiska

18.05.2024 08:30

Aktivisti sa prilepili k ploche pristávacej dráhy, prichádzajúce lety boli preto presmerované na iné letiská.

Houston, texas, búrky

Z Houstonu po ničivých búrkach hlásia sedem obetí

18.05.2024 08:25

Obytné oblasti mesta boli plné popadaných stromov a elektrického vedenia.

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Tri dni po atentáte na Fica: Čo zatiaľ vieme? Otázky a odpovede, premiér ostáva na JIS, atentátnik ide pred súd

18.05.2024 07:00

Premiérov stav je stále vážny, súd bude rozhodovať o väzbe pre útočníka. Zatiaľ to viac ako na upokojenie vyzerá na pokračujúcu polarizáciu.