Založ si blog

Prečo v týchto voľbách dám hlas strane SMER-SD. Diel druhý.

Ďaľší dôvod, prečo dám hlas strane SMER-SD je, že nesúhlasím s dekriminalizáciou marihuany a podobných návykových látok.

V Kanade po dekriminalizácii marihuany sú teraz predajne marihuany snáď na každej ulici, častokrát vidím niekoľko takýchto predajní vedľa seba. Proste nechápem, ako môžu tieto predajne prežívať, ale prežívajú. V kontraste, napríklad sieť špecializovaného fitneska pre ženy neprežila a najbližšie takéto fitnesko od miesta, kde žijem ja, je vzdialené 33 kilometrov. V kontraste, predajní marihuany je v rovnakej vzdialenosti snáď zo 200 a to sú len tie, ktoré sa dajú vidieť na mape.

A nekončí to len voľným a beztrestným predajom marihuany. Rozrástli sa tu ďaľšie predajne, vraj nejakých “magic mushrooms”. Aby som sa priznala, ani neviem, čo to poriadne je. Čo si však človek nemôže nevšimnúť sú takéto predajne v Toronte, konkrétne napríklad v tzv. “fashion district”. Obchody s textilnou galantériou v tejto štvrti sa akosi redukujú a namiesto týchto obchodov sa rozmáhajú takéto obchody s predajom marihuany, “magic mushrooms”, “vaping shops” a podobnými doslova svinstvami.

Toto sú tie “liberálne hodnoty”, ktoré ja osobne odsudzujem.

***

Potom, ako nedávno po vynesení rozsudku ktorým súd na Slovensku uložil trest dlhoročný odňatia slobody, sa podpredseda Progresívneho Slovenska verejne v médiách, aj konkrétne v Pravde,  vyjadroval o potrebe dekriminalizovať marihuanu a nielen to. Podpredseda PS sa verejne vyjadril v tom zmysle, že muža vraj odsúdili za výrobu liečivých mastí.

Citát z tu vyššie citovaného článku:

Rozsudok kritizuje mimoparlamentné Progresívne Slovensko (PS), ktoré poukazuje, že muža odsúdili za výrobu liečivých mastí. Opätovne hovorí o potrebe dekriminalizácie marihuany.

**********

Nuž ja mám na toto taký názor, že liečivé masti majú predpisovať lekári a vyrábať sa majú v kontrolovaných podmienkach.

Pri takomto postoji k vyrábaniu “liečivých mastí” ako má Progresívne Slovensko, teda minimálne ako to bolo prezentované v tu vyššie citovanom článku, neverím ani zvyšnému veľmi vágne napísaného  programu PS v oblasti zdravotníctva a jeho proklamovanej prevencie  chorôb.

 

Drogy ako marihuana a zdravý životný štýl nemajú absolútne nič spoločné.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

Francúzsko ČSR Štefánik

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí Milan Rastislav Štefánik. Jeho životný príbeh je inšpiráciou aj v súčasnosti

04.05.2024 10:04

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí v Ivanke pri Dunaji diplomat, vedec, štátnik, vojak a politik Milan Rastislav Štefánik.