Založ si blog

Osem 13 až 16 ročných dievčat v Toronte v nedeľu, 18. decembra 2022, krátko po polnoci spoločne zavraždili 59 ročného muža

Priznám sa, že ma dnes dorazili lokálne správy tu v Toronte. Vraj osem dievčat vo veku 13 až 16 rokov spoločne zavraždili 59 ročného muža. Nechápem, ako sa toto môže stať kdekoľvek na svete a už tobôž nie v jednej najvyspelejšej, najdemokratickejšej, na život jednej z najlepších krajín na svete, v liberálnej demokracii; aspoň tak hovoria o Kanade. V tejto vraj úžasnej liberálnej demokracii, v akože najlepšej demokracii aká kedy existovala. (Nie som vyznavačka liberálnej demokracie, podľa môjho názoru je to veľmi odsúdenia hodná a nebezpečná vec pre život, ale to je len môj názor.)

 

Táto správa ma dorazila z viacerých dôvodov:

 

Po prvé, čo robili tieto dievčatá vonku po polnoci? A navyše bez doprovodu rodičov?
Niečo takéto sa za mojich mladých čias nemohlo stať. Po prvé, myslím si, že za mojich mladých čias by sa netolerovalo, aby sa 13 ročné dievčatá samé potulovali po polnoci po meste. Ak by také urobili, tak by ich policajná hliadka asi zatkla a prípad by sa asi doriešoval zníženou známkou správania sa a tiež by niečo takéto malo dohru s rodičmi na vtedajšom národnom výbore pre ohrozovanie mravnej výchovy mládeže.

Inak pre neznalých, a len pre úplnosť, aspoň tu v Toronte je úplne normálna a bežná vec, že decká, aj malé decká,  pobehujú po vonku aj po polnoci.

Po druhé, kam sme sa to dostali, že dospievajúce dievčatá vraždia? Osobne si neviem predstaviť niečo takéto ani v najbujnejšom sne.

 

Po ďaľšie, polícia nezverejní mená týchto dievčat, lebo to by tu bolo proti zákonu. Keďže tieto dievčatá sú maloleté, tak vlastne nik ich za toto ani nepotrestá. Vlastne potrestať tuná dieťa alebo čo i len očakávať normálne správanie sa od dieťaťa a mladistvých, či nejaká úcta k starším tu v tejto krajine vlastne neexistuje. Decko si tu môže robiť čo chce, kedy chce, ako chce a nedaj bože aby mu náhodou rodič jednu capol. V tejto krajine takého rodiča jednoducho zavrú. A kritizovať sa tiež nesmie.

 

Skoro ako v tej jednej scénke, v ktorej hral Dave Broadfoot, policajta, ktorý opisuje, ako sa nič nedalo s kriminálnikom, lebo bol príliš mladý ale on musí do väzenia, lebo omylom prezradil meno jedného z týchto mladistvých kriminálnikov (4:50 vo videu). Keby to bol len vtip. To by ešte nebolo take zlé, ale ono to tak vyzerá byť tuná v reálnom živote a to už je skôr tragédia.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.