Založ si blog

Ja si myslím, že po dnešných vyhláseniach by mal Jaroslav Naď abdikovať. A s ním aj Zuzana Čaputová

Lebo ak je pravda to, čo píše vo svojej titulke denník Pravda, citujem,

Naď: Ak Rusko nestiahne svoje vojská, Ukrajine pošleme systém S-300”,

tak Naď nemá v danej pozícii čo robiť, lebo svojimi výrokmi ohrozuje bezpečnosť občanov Slovenskej republiky. Ja osobne mám taký pocit, že takýmito výrokmi Naď zasahuje do vojnového konfliktu medzi inými dvoma suverénnymi krajinami, do vojnového konfliktu, do ktorého sa minimálne 90% občanov Slovenskej republiky nechce zapojiť. Už teraz doplácajú na tento vojnový konflikt ľudia na celom svete.

Rusko je jadrová superveľmoc. Slovensko vo vojne proti Rusku nemá absolútne žiadnu šancu. Z historického hľadiska tiež vieme, že všetky západné veľmoci zradili Slovensko, ktoré bolo vtedy súčasťou Československa. Západné veľmoci zradili Slovensko viac ako jeden krát. Neočakávam, že keď by sa Slovensko ocitlo v tiesni, že by prišli práve tento krát na pomoc. Neverím.

Okrem toho, ako by mohli pomôcť, keď by sa vojnový konflikt rozšíril? Zatiahnutím celého sveta do vojny? A to či už ekonomickej alebo horúcej?

Pomôcť sa dnes dá iba nastolením mieru a spolupráce. A to za akúkoľvek cenu.

Ja nepovažujem za žiadne hrdinstvo ísť do prehranej vojny. Obetovať vlastných občanov nepovažujem za hrdinstvo. Posielať mužov alebo aj ženy bojovať na front do vojny nepovažujem za hrdinstvo ale za zlyhanie.

Okrem toho, návšteva amerického ministra obrany na Slovensku v týchto dňoch robí dojem, že pre ministra obrany je rozhodujúce, aby konal podľa želania USA a nie podľa toho, čo chcú občania Slovenska.

Lebo Jaroslav Naď ako diplomat zastupujúci vôľu občanov Slovenskej republiky mal americkému ministrovi obrany komunikovať to, čo chcú, resp. v tomto prípade nechcú občania Slovenskej republiky. Konkrétne nechú vtiahnuť Slovensko do vojny. Mal komunikovať, že občania Slovenskej republiky chcú žiť v bezpečí a v mieri. A v tomto prípade sa ten mier a to bezpečie nedá dosiahnuť provokovaním omnoho silnejšieho súpera. Nech to znie akokoľvek, ale spoluprácou sa dá dosiahnuť ďaleko viacej. Vždy to bolo tak a naveky to tak zostane.

Ja si nemôžem pomôcť, ale mne osobne celé konanie Jaroslava Naďa pripadá, ako keby v spojení s cudzou mocou (USA) páchal úklady proti Slovenskej republike, čo by bol trestný čin vlastizrady.

Môj názor je taký, že NATO pribralo Slovensko nie preto, aby Slovensko ochránili, ale aby Slovensko využili. To je veľký rozdiel.

Detto Zuzana Čaputová.

Lebo, podľa môjho názoru, keď by aliancii NATO záležalo na Slovensku a jeho občanoch, tak by mu USA a ďaľšie krajiny NATO nedávali takéto pre Slovensko a jeho občanov nesplniteľné a neakceptovateľné podmienky.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.