Založ si blog

Prečo je zlé, keď sa do vrcholových pozícií dostávajú sociopati alebo psychopati

Charizma je jedným z charakteristických znakov sociopatie. To však neznamená, že každý, kto má charizmu, je psychopat alebo sociopat. Avšak v demokratických systémoch, kde si ľudia volia svojich lídrov, má kandidát s charizmou väčšiu šancu byť zvolený/á do vrcholovej pozície.

Podľa rôznych zdrojov ďaľšími typickými znakmi psychopatie či sociopatie – nie je to celkom to isté, ďalej budem používať termín psychopatia, sú tieto:

  1. Absencia empatie.
  2. Absencia pocitu viny.
  3. Charizma.
  4. Falošnosť a manipulatívnosť.
  5. Klamlivosť.
  6. Nezodpovednosť.
  7. Obviňovanie iných za svoje chyby.
  8. Impulzívnosť.

Výskumu ohľadne psychopatie sa odborne venoval Robert D. Hare. Robert D. Hare vypracoval aj tzv. dotazník na psychopatiu.

Podľa rôzncyh zdrojov, veľa psychopatov sa dostáva do rôznych vrcholových pozícií, či už v politike, alebo do rôznych výkonných pozícií či vrcholového manažementu v rôznych korporáciách a podobne.

Vzhľadom k tomu, že títo ľudia nemajú empatiu, a správajú sa nezodpovedne, je problémom pre obyčajných ľudí, keď sa takíto dostanú do vrcholových pozícií, hlavne v politike. Následky, keď sa takíto ľudia dostanú do vrcholových pozícií sú vojny a zlé, neľudské zákony, také zákony, ktoré porušujú inherentné ľudské práva.

Dnes vidíme dôsledky toho, že vo vrcholových pozíciách sú psychopati v priamom prenose.

Napríklad branný zákon, ktorý núti človeka bojovať vo vojne, údajne na obranu vlasti, proti jeho vôli. Môj názor je ten, že každý človek má právo na život a že nikoho nemožno nútiť aby bojoval vo vojne. V akejkoľvek vojne. Z toho, čo som zachytila v médiách, údajne muži nemôžu opustiť Ukrajinu a vraj sa takéto isté má diať aj v Rusku. Proste môj názor je taký, že zopár psychopatov vo vrcholových pozíciách v politike si zmyslelo robiť vojnu a takto, takýmito zákonmi nútia ľudí, ktorí nechcú vojnu, aby sa navzájom v nej zabíjali. Asi tak podobne, ako kedysi dávno v aréne sa zabíjali navzájom gladiátori v Coloseu, lebo si to tak cisár vymyslel, aby takto zabával ľudí a seba. Vraj v ňom zomrelo 400 tisíc gladiátorov. Ja sa pýtam, na čo to bolo dobré? A ako sa niečo takéto vôbec mohlo diať? Moja odpoveď je, že toto sa dialo len preto, lebo vo vrcholových pozíciách boli vtedy (rovnako ako dnes) psychopati, ktorým nikdy nezáležalo na ľuďoch, pretože sa nedokážu vcítiť do normálnych pocitov ľudí.

Rovnako, keď sú psychopati pri moci, dochádza hlavne prostredníctvom rôznych médií vždy k manipuláciám s obyvateľstvom. Človek, ktorý číta správy nakoniec nevie, že kde je pravda. Keď sú pri moci psychopati, a chýbajú im dva hlasy v kongrese aby mohli ísť do vojny, tak nie je pre nich problém nájsť “zdravotnú sestru”, ktorá dosvedčí, že v istej krajine ukradli inkubátori a nechali deti zomrieť na dlážke v nemocnici. Až na to, že sa nejednalo o žiadnu zdravotnú sestru ale o vycvičenú tajnú agentku a, čo ona dosvedčila sa nikdy nestalo. Ale na základe jej lží boli získané hlasy v kongrese aby sa mohlo ísť bojovať a zabíjať a ničiť. Opäť, lebo klamstvá sú typickým znakom psychopatie. Normálny, bežný, cítiaci človek by takto nikdy nedokázal klamať.

Rovnako, normálny cítiaci človek by nikdy nebombardoval žiadne územie. Ako žiadne územie. Či už tam žijú ľudia alebo len zvieratá. Alebo sa tam nachádzajú len materiálne veci ako budovy, či továrne. Opäť, takto sa dokážu správať jedine psychopati.

Detto, normálny, cítiaci človek by nikdy nespôsobil toľko ľudského nešťastia ako sme dnes toho svedkami. Či už na Ukrajine a ja som si istá, že aj v Rusku. Konkrétne na Ukrajine, keď rozdeľujú rodiny, a žena musí s deťmi sama utekať do neznáma a spoliehať sa na to, že jej pomôžu iní; že muž musí zostať chrániť “vlasť” a nie ju s deťmi. Lebo nejaký psychopat vo vrcholovej pozíci si vymyslel, že muž musí chraniť – musí chrániť čo? Vlasť? Čo to je vlasť pre človeka, keď jeho blízky museli odtiaľ utiecť?

Moja otázka znie, keby boli vo všetkých vrcholových pozíciách všade na svete normálni, cítiaci ľudia, boli by vojny? Je správne dovoliť takýmto ľudom aby boli volení do vrcholových pozícií? Alebo by bolo lepšie mať v takýchto pozíciách takých ľudí, ktorí nás ochránia pred vojnami a rôznymi inými psychopatickými vyčínaniami?

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 08:34

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.