Založ si blog

Nebezpečnosť iracionálneho správania sa 1. časť

Niektorí ľudia, aj tí na vysokých postoch sa nedokážu správať racionálne. Niektorí sa nedokážu správať racionálne len v stresových situáciách, iní sa nedokážu správať racionálne vôbec.

Na Slovensku sa však nedokážu racionálne správať ani mnohí ľudia aj vo vysokých verejných pozíciách. Z toho, čo som pozorovala zatiaľ, sú to hlavne ľudia v pozíciách moci, hlavne súvisiacich so spravodlivosťou. Detto v pozíciách schopných ovplyvňovať verejnú mienku.

Podľa môjho názoru, ľudia, ktorí sú nie schopní racionálneho myslenia nepatria do žiadnych verejných funkcií.

Príklady:

Sudkyňa Sabová. A nielen ona. Ju sem dávam ako ukážku len preto, lebo niektoré jej rozsudky boli medializované. Napríklad ten s Kotlebom o tom čísle. Pre túto sudkyňu sú totiž, podľa toho, čo som videla v správach, nebezpečné čísla. Nielen to. Svojimi iracionálnymi nápadmi o nebezpečnosti nejakých čísel rozširuje terror a strach; aby som sa totiž po jej rozsudku bála používať nejaké čísla ako kvantity. To je totiž to, na čo boli čísla určené. Na vyjadrenie kvantity.  A dovolím si dodať len poznámku tú, že nacizmus neschvaľujem. Len pre mňa ten nacizmus predstavuje niečo iné ako dať ľuďom v núdzi nejaké peniaze v nejakej kvantite.

Týmto nechcem obhajovať Kotlebu, pretože on sa tiež nespráva racionálne a niektoré jeho iracionálne formy správania sa sú nebezpečné pre spoločnosť. Napríklad odmietanie nasadiť si rúško, verejné zľahčovanie COVID-19 alebo navádzanie na odmietanie očkovania. To sú niektoré z iracionálnych nebezpečných prejavov Kotlebu,  ktoré by mali byť postihnuté.

Späť však k sudkyni Sabovej a jej príspevku k demontáži právneho štátu na Slovensku. Aj keď právny štát na Slovensku je už v takom rozklade, že v podstate právny štát na Slovensku ani neexistuje. Iná otázka je, že si nedokážem akosi ani len spomenúť, že kedy ten právny štát na Slovensku existoval. Asi sa buduje ako niektoré iné projekty na Slovensku, ako napríklad tá diaľnica z Bratislavy do Košíc.

Za veľmi  nebezpečnú formu totálnej neschopnosti racionálne myslieť ja osobne považujem fakt, že sudkyňa Sabová prepustila nebezpečnú vrahyňu na slobodu. Ja som na 100% presvedčená, že Zsuzsová má na svedomí Kuciaka a jeho snúbenicu, a ako snáď aj niekoľko ďaľších vrážd. Ja sa len pýtam, že čo to má byť za právny štát, v ktorom je vyjadrenie nejakej racionálnej kvantity nebezpečné, ale nechať pobehovať po slobode vrahyňu, ktorá si objednala niekoľko vrážd, je akosi kóšer? Čo to je za právny štát, v ktorom obžalovaný má právo pred súdom klamať?  Čo to je vôbec za právny štát, v ktorom je dovolené komukoľvek na súde klamať? Vlastne chápem, na vine sú čísla. Matematika. Na niekoho to predsa treba zvaliť.

Lebo v racionálnom svete je to totiž inak. V racionálnom svete sa na súdy nechodí klamať. V racionálnom svete dávame vrahov či vrahyne do žalárov a ak ich niekedy v racionálnom svete vypustíme z tých žalárov, tak len potom, keď sa uistíme, že sú nie nebezpeční pre iných. Žiaľ, ten racionálny svet na Slovensku je v podstate rozprávka, proste pretože tam racionalita už ani neexistuje.

Iný príklad. Infovojna a Harabinove mediálne výstupy v nej spolu s ďaľšími vraj absolventami práva.

A tak sa v tom iracionálnom Slovensku človek dozvie, že testovanie na Covid-19, aby sa zastavilo šírenie tohoto vírusu, je vlastne odber tkanív a orgánov a tí, ktorí to nariadili patria do basy. Hoci tí istí “právnici“ sa dušovali, že všetcia sa tu budeme skladať na odškodné pre Kočnera a pre Zsuzsovú. A keď už sme pri  jeho svätosti Kočnerovi a jeho nevine, lebo vraj proti nemu nieto žiadneho svedka, nuž ja o jednom viem. Zsuzsová. Podľa nej, ako to predniesla vo svojej záverečnej reči, všetcia klamú len ona a Kočner je lietadlo. Správnou analýzou tohoto jej prednesu totiž vyplynie aj to, že vetou, v ktorej povedala, že okrem nej a Kočnera všetcia klamú, usvedčila Kočnera.

Zostanem chvíľku pri Infovojne a ďaľšej iracionalite. Vraj nás, teda vás tam na Slovensku všetkých pozbavili osobnej slobody. Ako hovorí jedna vraj absolventka práva Laššáková.

V racionálnom svete takí, čo rozprávajú a dávajú takéto “právne” rady do éteru, aby sa ľudia nedali otestovať, lebo vraj sa jedná o odber tkanív a orgánov, ako po prvé by nastúpila profesionálna komora, v tomto prípade Slovenská advokátska komora a nasledovalo by až pozbavenie licencie advokáta. Človek, ktorý sa totiž takto vyjadruje, že vraj výter z nosa je odber tkanív a orgánov postihnuteľný v zmysle trestného zakona nemá v racionálnom svete mať právo zastupovať kohokoľvek kdekoľvek. A právnom štáte takýto človek nemôže byť advokátom za žiadnych okolností.

Tu sa totiž nejedná už o žiadne názory, ako keď niekto za tkanivo alebo (telesný) orgán považuje nejaké bunky v nose, ktoré sa naberú na tú tyčinku spolu s vírusmi, baktériami, či inými patogénmi vrátane Covid-19, tak patrí niekam inam, ale určite nie do advokátskeho taláru. Takíto ľudia zaťažujú iných svojim balastom a to je v časoch ako sú tieto trestuhodne nebezpečné.

Takíto ľudia, ľudia nie schopní racionálneho myslenia, sú nebezpeční hlavne v takýchto časoch, časoch, ktoré sú krajne stresujúce. Dokážu negatívne ovplyvňovať sensitívnych ľudí a toto sa následne môže šíriť ako nebezpečné tsunami, ktoré ničí všetko dovtedy vybudované.

***

Aktualizované 22.22 pre MeinGeist 21:51 v diskusii:

Cieľom toho zákona nebolo znemožniť identifikovanie nosičov vírusu Covid-19 aby sa zabránilo šíreniu pandémie. To snáď nie je ťažké pochopiť.
Bunky sú tam v tom zákone zahrnuté ako darcovstvo, k čomu treba samozrejme súhlas, pretože, o jednu bunku ide, ak sa nemýlim, aj keď by išlo o darovanie napr. spermie či vajíčka za účelom oplodnenia, a k tomu prirodzene treba súhlas toho, kto daruje. V prípade, že by takto použili niekoho spermiu či odobrali vajíčko bez písomného súhlasu, by sa samozrejme jednalo o nezákonný odber v zmysle daného zákona. A snáď by sa našli aj iné výnimky. Neštudovala som medicínu, tak ma nie všetky takéto hraničné prípady nenapadnú.

Lenže právne predpisy treba vedieť čítať a rozumieť im. Lebo takí, ktorí tomu právu absolútne nerozumejú (a to či už skončili nejaké štúdium práva na Slovensku alebo nie … (inde by ho menovaní ani neskončili)), tí budú vyhlasovať takéto do neba volajúce trestuhodné sprostosti ako čo vyjdú z tých tzv. “právnikov”.

BTW, keď odhodíš ohorok cigaretty, tiež tam necháš svoje bunky. Keď v jedálni, či v reštaurácii, odovzdáš použitý tanier či príbor, tiež tam necháš svoje bunky. A tak ďalej.

A mimochodom, v tých testoch nejde o odber tvojich ctených buniek. Tam testujú, či sa na tú testoviaciu paličku neprilepil nejaký COVID-19 vírus, prípadne v adekvátnych situáciách iné vírusy, baktérie, či patogény. A tie snáď nie sú časťou tvojho tela.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.