Založ si blog

Vypočula som si záverečnú reč Aleny Zsuzsovej

Vypočula som si ju na Youtube.

Vraj je nevinná. Vraj nepoznala ani obžalovaných Tomása Szaba ani Marčeka. Ale napriek tomu presne vie, koľko mal na vraždách zarobiť Zoltán Andruskó.

Vraj vyšetrovanie ani pojednávanie nepreukázali ani jeden jediný dôkaz o jej vine či akejkoľvek účasti na objednaní vrážd. Vraj ani jeden takýto dôkaz neobsahuje 30 tisíc stranový spis k obžalobe. Napriek vraj “zavádzajúcim” tvrdeniam prokurátorov a splnomocnencov reťazi “neexistujúcich” dôkazov o jej vine je vraj celá obžaloba postavená len a výlučne na svedectve jednej osoby, Zoltána Andruská. Vraj dôveryhodnosť svedka treba hodnotiť podľa doktríny RAVEN (acronym z Reputation-AbilityToSee-VestedInterest-Expertise-Neutrality)(napr. viď strana 16 v Bulletin Slovenskej advokácie 11/2018, Slovenská advokátska komora), podľa ktorej sa hodnotí podľa jeho reputácie, schopnosti vnímať (“ability to see”), vlastného záujmu (“vested interest” ), expertízy a nezaujatosti svedka. Vraj Zoltán Andruskó je človek, ktorý sa dlhodobo živil páchaním závažnej trestnej činnosti, ako sú podvody, krátenie daní, falšovanie dokladov, zakladanie firiem na biele kone, k čomu vraj používal väčšinou bezdomovcov, predával kradnuté autá, obchodoval so zbraňami, pral špinavé peniaze a pravidelne sa vraj stretával s osobami slovenského podsvetia a s osobami z podsvetia v zahraničí.

Dobre. Neviem síce odkiaľ má Zsuzsová takéto presné informácie o Zoltánovi Andruskóvi, ale dobre. Ja by som sa však pozastavila nad týmto tak, že aký to má byť človek, ktorý si objedná vraždu dvoch mladých nevinných ľudí? Má to byť obetavý manžel, vzorný otec, spoľahlivý pracovník v serióznom podniku? Lebo keď by mi takéhoto človeka s “dobrou reputáciou” doniesli ako svedka proti Zsuzsovej, tak by som skôr povedala, že je to nie reálna situácia. Proste je normálne očakávať, že sprostredkovateľ objednávky vraždy nebude žiaden anjel.

Vraj Andruskó dlží peniaze daňovému úradu, sociálnej poisťovni, exekútorom, iným subjektom, proste každému. Zaujímavé. Opäť, odkiaľ má Zsuzsová takéto presné informácie? Napriek tejto povesti svedka Andruská vraj mu ona požičiavala peniaze; asi od samej lásky k nemu.  Vraj Andruskó nemal ani na nájomné a preto vlastnil svoju Pizzériu na bieleho koňa. Zaujímavé, že všetky tieto informácie jej nebránili zbierať od Andruská úroky z peňazí, ktoré mu vraj ona požičala. Zaujímavé. A odkiaľ mala Zsuzsová tie peniaze, ktoré Andruskovi požičiavala? Vyhrala ich v lotérii? Vraj Andruskó dlží peniaze daňovému úradu? Dobre. A teraz sa opýtam inak. Tie úroky, ktoré Zsuzsová zbierala od Andruská si uviedla na svojom daňovom priznaní? To ako len tak medzi rečou. Akosi nechápem ani ďaľšiu argumentáciu Zsuzsovej. Andruskó, ktorý má byť posadnutý túžbou po moci a peniazoch, a ktorý inak mal všade dlhy, si z tejto túžby po peniazoch vraj objednal vraždu. Nejako mi to nesedí. Človek, ktorý má všade dlhy si z túžby po peniazoch z ničoho nič objedná vraždu, aby tých peňazí mal – viacej? Alebo aby tých dlhov mal viacej? Lebo ja tejto “logike” Zsuzsovej jednoducho akosi nerozumiem. Vraj Andruskó je usvedčený klamár. A preto mu vraj nie je možné veriť v ničom. Ako hovorí jedna “čestná”, “pravdovravná”, “poctivo sa živiaca” osoba, ktorá nikdy neklamala, však?

Niekde v tom slovnom šaláte Zsuzsovej hovorí niečo o tom, že jej mal Andruskó posielať nejakú SMS, že vraj dostal defekt. Nechápem. Prečo by mal Andruskó písať Zsuzsovej, že dostal defekt?  Lebo ja si myslím, že keď by bol býval naozaj dostal defekt, tak by si ho išiel dať opraviť ako po prvé. A v tom slovnom šaláte, ktorý je označovaný za jej záverečnú reč predsa predtým uviedla, že Andruskóvi exekútor zobral všetko, ak sa nemýlim. Alebo to bolo inak? Auto mu ten exekútor nakoniec nechal?

Podľa Zsuzsovej klamal však nielen Andruskó, ale aj vyšetrovateľ, aj prokurátor, aj Peter Tóth, aj znalec z odboru IT, aj znalec Heretik (ktorý mal vraj podľa Zsuzsovej robiť účelový posudok) a vlastne všetcia klamú, vrátane Szabóa a Marčeka (lebo podľa Zsuzsovej to vraj bolo celé inak) a len ona je lietadlo. Presnejšie iba ona a Kočner.

Ja jej však neverím ani pol slova. Pretože mňa Zsuzsová svojou “záverečnou rečou” presvedčila “beyond any reasonable doubt”, že je to práve ona, ktorá si tieto vraždy objednala.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.